23948sdkhjf

USA-avtale for Kongsberg Gruppen verd 15,5 milliarder

Den amerikanske hæren har tildelt en 5-årig rammekontrakt verdt opptil 1,498 milliarder USD til Kongsberg Defence and Aerospace AS (KDA) for levering av Common Remotely Operated Weapon Station (CROWS).

Samlet har Kongsberg Gruppen (KOG) levert mer enn 18 000 våpenstasjonsystemer fordelt over alle forsvarsgrenene til det amerikanske forsvaret.

Systemet har til hensikt å gi beskyttelse samt bedre beslutningsgrunnlag for soldater eller operatører. Kongsbergs PROTECTOR-familie er det mest brukte våpenstasjonssystemet i verden, mellom NATO og allierte styrker.

- Viktig milepæl

– Dette er en viktig milepæl og Kongsberg er stolt over å bli valgt som leverandør til det amerikanske CROWS-programmet de neste fem årene. Vi viderefører og utvider vårt samarbeid med U.S. Army som strekker seg tilbake til 2007, noe som gjør at KOG sammen med kunden kan gi soldatene den beste operative løsningen som finnes på markedet, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace (KDA).

–Denne kontrakten realiserer investeringene som er gjort i Tech Refresh-systemene, og tilfører nye muligheter for nye og eksisterende kunder. CROWS Tech Refresh er "neste generasjon" av våpenstasjoner og er designet for økt presisjon og nettverkskapabiliteter samt forbedret situasjonsforståelse for operatøren, sier Eirik Tord Jensen, EVP for KDA.

Solgt til 26 nasjoner

Med mer enn 23 000 solgte systemer over hele verden og 17 års CROWS-erfaring, vil KOG fortsette å støtte soldater med nye systemer og kapasiteter som møter morgendagens krav, samtidig som de opprettholder og støtter et bredt spekter av CROWS-varianter. Med systemer solgt til 26 nasjoner er Kongsberg Gruppen verdensledende leverandøren av fjernstyrte våpenstasjoner.

Kilde: Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141