23948sdkhjf

DeepOcean chartrer 85 meter flerbruksstøttefartøy

DeepOcean har signert en charteravtale med skipsreder Simon Møkster Shipping for «Stril Server» multi-purpose support fartøy (MPSV), som skal benyttes i fornybar- og olje- og gassmarkedene.

Under den toårige avtalen vil «Stril Server» tilby subsea inspeksjon, vedlikehold og reparasjon (IMR), mindre konstruksjonsarbeid og resirkulering til DeepOceans kunder innen fornybar offshore og olje- og gassindustrien.

Starter første kvartal neste år

Charterkontrakten starter i første kvartal 2023 og vil ha en fast leieperiode til slutten av 2024, med opsjoner for forlengelse.

I tillegg har DeepOcean muligheten til å be om installasjon av et batterihybridsystem om bord på det 85 meter lange fartøyet i 2024.

Fjernopereres

«Stril Server» vil være utstyrt med to Kystdesign ROV-er sammen med DeepOceans infrastruktur, som muliggjør fjernoperasjoner fra selskapets Remote Operations Center i Haugesund, Norge.

- Vi opplever økt etterspørsel etter våre spesialiserte subseatjenester fra offshoreindustrien, og dette skipscharteret vil tillate oss å utvide vårt tilbud ytterligere, sier Øyvind Mikaelsen, administrerende direktør i DeepOcean.

- Vi har satt et mål om å redusere CO2-utslippene våre med 45 prosent innen 2030. Samarbeid med redere som Simon Møkster Shipping, som er villige til å modernisere flåten sin for å redusere driftsutgifter og skadelige utslipp til luft, er en sentral del av dette. Strategi, legger han til

Bygget i 2014

«Stril Server» ble bygget i 2014, har en 70 tonns AHC-kran, DP-kapasitet og holder SPS-klasse for 90 personer.

MPSV har hovedsakelig operert som et servicefartøy (SOV) i fornybarindustrien og som et støttefartøy for luftdykking.

Det jobber for tiden med Hywind Tampen flytende vindprosjekt som en SOV.

Kilde: offshore-energy.biz

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078