23948sdkhjf

Sterke tall fra Aker Solutions

Aker Solutions går så det griner, og inntekter og marginer økte i tredje kvartal 2022.

Selskapet leverte gode resultater i kvartalet og fortsatte å demonstrere at det holder seg i rute med sine finansielle mål.

Anbudsaktiviteten er fortsatt rekordhøy, og markedsutsiktene er fortsatt positive.

Aker Solutions økte sin inntektsguiding og forventer nå en omsetning opp med mer enn 35 prosent i 2022 fra 2021.

- Våre resultater for tredje kvartal viser at vi fortsetter på sporet med våre finansielle mål, og jeg er fornøyd med resultatene våre i kvartalet. Markedsutsiktene for Aker Solutions er fortsatt positive. Selskapet er godt posisjonert for å kapitalisere på både kortsiktig utvinning og for den langsiktige strukturelle endringen i energimarkedene, sier Kjetel Digre, administrerende direktør i Aker Solutions.

Viktig utvikling

Omsetningen i tredje kvartal økte til 10,0 milliarder kroner fra 7,3 milliarder kroner året før. EBITDA ekskl. spesielle poster økte til 749 millioner kroner fra 459 millioner kroner året før. Innenfor Subsea ble det periodiske resultatet positivt påvirket av å initiere marginføring på det store Jansz undervannsgasskompresjonsprosjektet, etter å ha nådd 20 prosent fremgang på dette prosjektet i løpet av kvartalet. Dette førte til en opphentingseffekt i perioden.

Aker Solutions avsluttet kvartalet med en netto kontantposisjon på 3,5 milliarder kroner, eksklusive leieforpliktelser, og selskapets finansielle stilling er fortsatt solid.

GODT POSISJONERT: - Selskapet er godt posisjonert for å kapitalisere på både kortsiktig utvinning og for den langsiktige strukturelle endringen i energimarkedene, sier Kjetel Digre, administrerende direktør i Aker Solutions. FOTO: EQUINOR

I tredje kvartal kunngjorde Aker Solutions en avtale om å danne et joint venture ved å samle de komplementære subsea-virksomhetene til Aker Solutions og Schlumberger. Subsea 7 vil bli partner i JV og bringe den eksisterende subsea integrasjonsalliansen til JV. Gjennom transaksjonen vil Aker Solutions motta USD 700 millioner i vederlag for salg av en 20 % eierandel i JV og vil beholde en 20 % eierandel i JV. Det vil også beholde anslagsvis USD 300 millioner i kontantgenerering fra subsea-virksomheten frem til stenging. Transaksjonen er underlagt myndighetsgodkjenninger og andre vanlige sluttbetingelser og forventes å avsluttes i løpet av andre halvår 2023.

Rekruttert 2300 de første ni månedene

- Ved å kombinere våre sterke og komplementære subsea-virksomheter, vil denne overbevisende kombinasjonen levere et bransjetrinn som vil komme våre kunder, ansatte og aksjonærer til gode. Ettersom aktiviteten i offshoremarkedet øker, vil kundene våre dra nytte av forbedrede tjenester som utnytter digital og teknologisk innovasjon for å drive forbedret ytelse under havbunnen samtidig som energieffektiviteten øker og CO2-utslippene reduseres, sier Digre.

I løpet av de tre første kvartalene av 2022 har Aker Solutions vellykket rekruttert rundt 2300 nye dyktige medarbeidere globalt.

I presentasjonen av andre kvartal 2022 kunngjorde Aker Solutions tildelingen av en ikke avslørt kontrakt på grunn av kontraktsmessige forpliktelser på det tidspunktet. Aker Solutions avslører i dag at denne kontraktstildelingen var for havvindprosjektet East Anglia 3 i Storbritannia, for ScottishPower Renewables. Aker Solutions’ omfang, i et konsortium med Siemens Energy, er å levere nettforbindelsesinfrastrukturen, inkludert HVDC-omformerplattformen.

Framtidsutsikter

«Utsiktene er fortsatt positive for Aker Solutions generelt, og selskapet ser økt markedsaktivitet fremover med økte prosjektsanksjoner på både kort og mellomlang sikt. Anbudsaktiviteten er rekordhøy og selskapet vil fortsatt være selektivt. En betydelig økning i investeringsutgifter er anslått i både olje og gass og fornybar energi fremover, og energisikkerhet er svært høyt på agendaen, spesielt i Europa», heter det i kvartalsrapporten for Aker Solutions.

Videre skrives det at «samlet sett er Aker Solutions godt posisjonert for å kapitalisere på både kortsiktig syklisk oppgang og for den langsiktige strukturelle endringen i energimarkedene. Basert på pågående prosjekter og sikret ordrereserve forventer selskapet nå en helårsomsetning opp med mer enn 35 prosent i 2022, og underliggende EBITDA-margin fortsetter å bli sett opp fra 2021. I Subsea-segmentet forventes det nå marginer på ca. 16 prosent for 2022. Det høye pågående FEED-arbeidet og anbudsaktiviteten støtter potensialet for rekordhøy ordreinngang i 2022 for Aker Solutions».

Kilde: Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.625