23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen satser ytterligere på fornybar energi

Kongsberg Gruppen (KOG) etablerer «Kongsberg Renewables Technologies», og styrker konsernets satsning innen fornybar energi.

Ambisjonen er tosifret milliardinntekt innen 2030 for konsernet samlet.

- Kongsberg Gruppen er et ledende internasjonalt havromsselskap med teknologi og løsninger som er avgjørende for en bærekraftig forvaltning og bruk av havene. Vi skal spille en sentral rolle for å muliggjøre en raskere, mer kostnadseffektiv og bærekraftig oppskalering av fornybar energi til havs, sier Geir Håøy, konsernsjef i KOG.

Etablerer nytt selskap

For å styrke konsernets fornybarsatsning etableres Kongsberg Renewables Technologies. Selskapet vil være heleid av Kongsberg Gruppen med konsernsjef Geir Håøy som styreleder. Satsingen retter seg særskilt mot løsninger for produksjon av fornybar energi til havs, men også tilhørende energikjeder og energiforvaltning for å muliggjøre storstilt oppskalering og innfasing av fornybar energi. Selskapet skal styrke KOGs eksisterende satsninger på havvind, samt tilføre nye kapabiliteter.

STYRELEDER: Kongsberg Renewables Technologies vil være heleid av Kongsberg Gruppen med konsernsjef Geir Håøy som styreleder. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Ambisjon om betydelig inntektsbidrag innen 2030

Kongsberg Gruppen er allerede en betydelig aktør innen havvind og har domene- og teknologikompetanse innen områder som marine systemer, marine operasjoner, energistyring, havbunns- og miljøkartlegging og -overvåkning, samt digitale løsninger for overvåkning og styring av industrielle prosesser. Etableringen av Kongsberg Renewables Technologies skal styrke konsernets teknologiutvikling og domenekompetanse ytterligere, og tilføre nye strategiske muligheter for fremtidig vekst.

- I 2021 vokste KOGs ordreinngang innen havvind og fornybarsegmentet til over 1,5 milliarder kroner. Den veksten har fortsatt i 2022, og vi ser økt etterspørsel etter både eksisterende løsninger og etter utvikling av ny teknologi og nye løsninger. Vi merker særskilt etterspørsel innen flytende havvind som står overfor en betydelig teknologiutvikling og skalering i årene fremover, sier Håøy.

- Ambisjonen er at Kongsberg Gruppen samlet skal ha en tosifret milliardinntekt fra havvind og fornybarsegmentet innen 2030. Det innebærer at vi intensiverer jakten på de dyktigste talentene og skarpeste hodene, og ser på strategiske muligheter innen allianser og oppkjøp. Dette vil styrke eksisterende satsninger og det vi allerede gjør innen fornybarsegmentet i våre etablerte forretningsområder, samtidig som det tilfører nye kapasiteter og akselererer veksten i forretningsområdene ytterligere, sier Håøy.

Global satsning

KOG er til stede i over 40 land. Om lag 80 prosent av konsernets omsetning er tilknyttet havrelatert virksomhet. Egil Haugsdal, avtroppende administrerende direktør for Kongsberg Maritime og tidligere leder for henholdsvis Kongsberg Oil & Gas Technologies og Kongsberg Protech Systems, vil med sine mer enn 30 års industrielle erfaring lede den nye satsningen.

NY LEDER: Geir Haugsdal blir ny leder for det nye fornybarselskapet som Kongsberg Gruppen etablerer. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

- Haugsdal tar med seg viktig industriell erfaring, og bred kunnskap om konsernets teknologi og domenekompetanse relevant for både fornybar og havvind. Jeg er veldig glad for at Egil har takket ja til å lede denne viktige strategiske satsningen for Kongsberg Gruppen, sier Håøy.

- Jeg ser veldig frem til å utvikle de videre mulighetene KOG har innen fornybarsegmentet. Vi skal være sentrale for utviklingen av havvind i Norge og bidra til at Norge når sine mål og ambisjoner. Som et globalt teknologiselskap er vi også i tett inngrep med markeder utenfor Norge som har betydelige satsinger og skala innen havvind og fornybart. KOG har derfor svært gode forutsetninger for å skape en betydelig fornybarbasert eksportindustri, sier Egil Haugsdal, påtroppende leder for Kongsberg Renewables Technologies.   

 

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Ny Storbritannia-kontrakt for Kongsberg Gruppen
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.142