23948sdkhjf

Koreansk stålindustri står overfor forsyningsforstyrrelser

Forsyningsavbrudd truer i Koreas stålindustri ettersom landets to største stålprodusenter sliter med å drive sine anlegg fullt ut.

Posco er fortsatt i ferd med å gjenopprette Pohang-anlegget som ble oversvømmet av tyfonen Hinnamnor tidligere denne måneden, mens fagforeninger hos Hyundai Steel har gått ut i en rekke streiker etter at forhandlingene mislyktes.

Over 80 prosent av produksjonen

De to selskapene dominerer med over 80 prosent av Koreas råstålproduksjon.

Prisen på rustfritt varmvalset stål steg 10 prosent til 4,4 millioner won mens prisene på stålplater, som er hovedmaterialene for skipsbygging, steg 14 prosent på bare to uker.

Prisene forventes å stige enda raskere de kommende ukene ettersom ansatte i Hyundai Steel planlegger flere streiker.

Streik

Hyundai Steels fire fagforeninger streiket i åtte timer 24.–25. september. De sa at de vil sette i gang streik uventet til selskapet godtar kravene deres.

 Hyundai Steel-fagforeninger krever en månedlig grunnlønnsøkning på 165 200 won og 15 prosent av fjorårets driftsresultat som insentiver. Fagforeningene har også bedt om 4 millioner won i bonuser, og hevdet at ansatte i Hyundai Motor, Kia og Hyundai Mobis mottok dette beløpet.

Hyundai Steel er Koreas nest største stålprodusent i Korea etter Posco, og produserer rundt 20 millioner tonn råstål per år.

Eneste alternativ

Hyundai kontrollerer rundt 30 prosent av den lokale stålplateproduksjonen. Når det gjelder produksjon av H-bjelkestål, dominerer det markedet med rundt 70 prosent av andelen.

- Pr nå er Hyundai Steel det eneste alternativet for levering av stålprodukter midt i fraværet av Poscos Pohang stålfabrikk, sier Lee Jae-yoon, en stipendiat ved Korea Institute for Industrial Economics and Trade.

- Hvis Hyundai-ansatte virkelig går i streik, vil det uunngåelig oppmuntre til en kraftigere prisøkning på stålprodukter, avslutter han.

Kilde: Steeltimes International

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Ny Storbritannia-kontrakt for Kongsberg Gruppen
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.22