23948sdkhjf

Wacker Holla Metall vil bli et av Europas største smelteverk

Bedriften ønsker å utvide produksjonskapasiteten med 50 prosent og gjøre smelteverket karbonnøytralt innen 2030.

Wacker Holla Metall holder til i Trøndelag, og produserer silisium som blant brukt i en rekke produkter som mobiltelefoner, solceller og datamaskiner.

Nå skriver Industri Energi at bedriften satser stort, blant annet ved å utvide produksjonskapasiteten med om lag 50 prosent. I tillegg skal verket være karbonnøytralt innen 2030.

Europas største?

- Dette er positivt for hele prosessindustrien og legger grunnlaget for at vi kan bli et av Europas største smelteverk innen 2030, sier hovedtillitsvalgt i Industri Energi, Håvard Stamnestrø.

Det er det tyske morselskapet Wacker Chemie AG som har ambisiøse mål for å gjøre selskapet karbonnøytralt, og Trøndelagsbedriften står sentralt i dette arbeidet.

I deres system er nemlig Wacker Holla Metall den største aktøren som slipper ut CO2, og nå ønsker man å gå bort fra kull og andre energikilder som fører til mye CO2-utslipp.

Økt kapasitet

Blant annet planlegges det å bruke milliardbeløp i nye investeringer, deriblant en ny ovn. Dette vil øke produksjonskapasiteten kraftig, noe som gjør at smelteverket kan bli ett av Europas største.

Men hovedtillitsvalgt sier til Industri Energi at det er mye usikkerhet om framtiden, og tenker spesielt på råvarer, leveranser og krigen i Ukraina.

Bare 45 minutters biltur unna Wacker Holla Metall, ligger et annet smelteverk – Washington Mills. Her tror man at en utvidelse av Holla-verket vil få positive ringvirkningen for hele regionen.

Begge smelteverkene er hjørnesteinsbedrifter i lokalmiljøet.

 

Kilde: Industri energi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.067