23948sdkhjf

To fikk brannskader ved metallbedrift

En sprengladning gikk av for tidlig. To ansatte ved Wacker Holla Metall ble til dels hardt skadet.

Det var onsdag ved 12.00-tiden av politiet fikk melding om en dynamitteksplosjon hos Wacker Holla Metall i Hemne i Trøndelag. To ansatte var utsatt for en alvorlig ulykke, og begge ble fraktet til sykehus med brannskader. Utover onsdag ettermiddag kom det melding om at brannskadene ikke var så alvorlig som først antatt.

Årsaken til sprengningsulykken ved metall-bedriften var at en ladning gikk av for tidlig. De to skadde er i 30- og 40-årene.

Adm. dir. ved bedriften, Torbørn Halland, sier til NRK at de forsøker å få oversikt over hva som egentlig har skjedd. Politiet foretar torsdag kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

I en pressemelding bekrefter direktøren at det oppstod en eksplosjon under en rutinemessig sprengning: «Skadested er sikret og situasjonen er under kontroll. Eksplosjonen har hatt begrensede virkninger på materiell og lokaler.»

Utover dette vet man foreløpig ikke hva som er årsaken til arbeidsulykken. Den administrerende direktør sier imidlertid at det var to sertifiserte arbeidere som gjorde jobben da ulykken inntraff.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.093