23948sdkhjf

Bravida signerer kontrakt på teknisk leveranse på Morrows Batterifabrikk

30. september signerte Bravida Norge AS kontrakt med Veidekke på leveranse av rør, ventilasjon og automasjon på bygging av Morrows batterifabrikk, Batterifabrikk 1 i Arendal. Avtalens verdi er i overkant av 60 millioner kroner inkludert mva.

Batterifabrikk 1 blir en av de første kommersielle battericellefabrikkene i Norge.

Den skal etter planen stå ferdig i mars 2024. Den får et bruttoareal på 30 000 kvadratmeter.

Tett samarbeid

Gjennom hele fasen frem mot kontraktsignering har Bravida Norge hatt et godt samarbeid med totalentreprenør Veidekke rundt utarbeidelsen av grunnlaget som førte fram til kontraktsinngåelse. 

– Vi er veldig stolte av å kunne lande en slik kontrakt i Arendal. Det har vært tett samarbeid med Veidekke i et års tid, og at vi nå kunne signere kontrakt er vi veldig stolte av. Nå gleder vi oss til å komme i gang med prosjektet slik at vi sammen med totalentreprenør kan bygge batterifabrikken, sier avdelingssjef Kenneth Post i Bravida Norges VVS-avdeling i Arendal.

Kostnadseffektive batterier uten kobolt

Fabrikken vil fra dag én produsere noen av de mest bærekraftige batteriene i verden. Ved oppstart vil den ha en årlig produksjonskapasitet på 1 gigawattime (GWh) battericeller hvert år, men når de planlagte byggetrinnene er fullført, skal kapasiteten være 43 GWh, noe som tilsvarer behovet til 700 000 elbiler.

Bravida har lang erfaring med større bygg, og er godt kjent med hvilke krav som stilles i et prosjekt av denne størrelsen. 

Hatt lyst til å være med fra første stund

– Jeg ønsker å gratulere prosjektteamet i Arendal med kontrakten. De har lagt ned en stor innsats for komme frem til en løsning på et prosjekt som skal leveres i løpet av en kort tidsperiode. Samtidig vil jeg takke Veidekke for tilliten med å velge Bravida som samarbeidspartner. Siden første gangen vi hørte om Morrow har vi hatt lyst til å være med på byggingen av dette, da vi vet hvor store synergieffekter dette kan ha for Arendal og Agder, sier regiondirektør for Bravida Norges region Agder/Rogaland,Trond-Lauritz Larsen, og legger til:

– Vi er stolte av å kunne jobbe med kanskje det viktigste prosjektet på Sørlandet i dette tiåret.

Kilde: Bravida

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Ny Storbritannia-kontrakt for Kongsberg Gruppen
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.174