23948sdkhjf

Equinor bygger sitt første kommersielle anlegg for batterilagring

Equinor har besluttet å investere i Blandford Road batterilagringsprosjekt sør i Storbritannia.

Dette blir Equinors første kommersielle anlegg for batterilagring, og det første prosjektet som realiseres gjennom det strategiske samarbeidet med Noriker Power.

– Ved å integrere batterilagring i vår fornybar-portefølje i utvalgte kraftmarkeder økes den langsiktige verdiskapningen. I løpet av de siste ti månedene har vi investert i to ledende batterilagringsselskaper, Noriker Power i Storbritannia og East Point Energy i USA. I dag tok vi neste steg og besluttet å bygge vårt første kommersielle batterilagringsprosjekt, sier Olav Kolbeinstveit, direktør for kraft og markeder i Fornybar i Equinor.

Kjøper 45 % eierandel

Equinor kjøpte en eierandel på 45 prosent i Noriker Power Limited i desember 2021. I tillegg har Equinor og Noriker inngått en strategisk samarbeidsavtale som gir Equinor muligheten til direkte deltakelse i prosjekter som utvikles av Noriker.
Blandford Road er det første prosjektet i Norikers prosjektportefølje som er modnet fram til en investeringsbeslutning.

I energisikkerhetsstrategien for Storbritannia (British Energy Security Strategy), som nylig ble offentliggjort, kunngjorde britiske myndigheter sin ambisjon om at innen 2030 skal 95 % av all kraftproduksjon være lavkarbon.

For å gjennomføre myndighetenes ambisjoner om renere og billigere kraft, er det nødvendig å utvikle en infrastruktur for lagring i Storbritannia. Samtidig som landet øker sin andel av fornybar kraft, vil batterilagring bidra til å løse utfordringen med uregelmessig kraftproduksjon og bidra til økt forsyningssikkerhet.

Ingrid Fossgard-Moser - portrett

EIERPOSISJON: – Vår eierposisjon i Noriker gir oss et grunnlag for å bygge en energilagringsportefølje i Storbritannia.Ingrid Fossgard-Moser, direktør for energilagringsutvikling i Fornybar i Equinor. FOTO: EQUINOR

– Vår eierposisjon i Noriker gir oss et grunnlag for å bygge en energilagringsportefølje i Storbritannia. Vi forventer å beslutte inntil tre batterilagringsprosjekter i landet i løpet av de neste 6-9 månedene. En portefølje av fleksible lagringsmuligheter vil utvide og styrke Equinors energiforsyning i Storbritannia, og forsterke vår rolle som en pålitelig energileverandør, sier Ingrid Fossgard-Moser, direktør for energilagringsutvikling i Fornybar i Equinor.

Viktig milepæl

Blandford Road-prosjektet er en batterilagrings anlegg på 25 MW / 50 MWh, som ligger i Dorset i den sørlige delen av England. Prosjektet omfatter batterimoduler og celler fra CATL, som skal kobles til SSE sitt distribusjonsnett og gi mulighet for å avlaste svingninger i kraftproduksjon, balansere forsyning og etterspørsel og levere nettjenester til SSE og det britiske strømnettet.

For å realisere prosjektet har Grupotec Renewable Limited fått oppdraget med prosjektering, anskaffelser og bygging, mens Noriker skal styre og utvikle prosjektet for Equinor.

ILLUSTRASJON: EQUINOR

– Vi er svært glade for å markere denne viktige milepælen i vårt partnerskap med Equinor. Vår tilnærming til teknisk integritet og hele livssyklusen i utvikling og drift av våre prosjekter, gjør det mulig for Equinor å optimalisere verdi gjennom langsiktig eierskap, sier Marc Thomas, administrerende direktør for Noriker Power.

Prosjektet vil begynne byggingen i januar 2023, og ventes å komme i drift i tredje kvartal samme år.

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141