23948sdkhjf

Vard har bygd sitt største skip noen gang

Vard har levert «Viking Polaris», det andre av to isforsterkede ekspedisjonsskip fra Vard til Viking.

«Viking Polaris» er bygd på Vard Søviknes i Ålesund og Vard Tulcea i Romani, og er det største skipet som verftet har bygd så langt.

Skipet er utrustet for opplevelsescruise i polare strøk. Fartøyet er 205 meter langt og 23,5 meter bredt, spesielt designet og utviklet for ekspedisjoner i Antarktis og på de store innsjøene i Nord-Amerika. Fartøyet har plass til 378 gjester i 189 lugarer.

Innovasjon

– Sammen med søsterskipet «Viking Octantis», er «Viking Polaris» et unikt skip som representerer innovasjon og utvikling av cruisesegmentet for både Viking og Vard, sier ansvarlig for forretningsområdet Cruise i Vard, Attilio Dapelo.

- Begge fartøyene er over 200 meter lange og er de største fartøyene Vard har bygd så langt. Skipene bekrefter nok en gang Vards evne til å bygge fartøy med høyeste standard for cruiseskip. Jeg vil takke alle involverte i prosjektet for engasjementet, og dedikasjon til oppgavene sine, og for at vi kan levere «Viking Polaris» på tid og med høy kvalitet, sier han videre.

 «Viking Polaris» er et fartøy i polarklasse 6 og er isforsterket. Skipet har et lengre skrog, rett baug og toppmoderne stabilisatorvinger for å kunne gi behagelige reiser i fjerntliggende strøk. U-tankstabilisatorer vil redusere rullingen betydelig når skipet ligger i ro.

– Vi er stolte av å levere det andre isforsterkede ekspedisjonsfartøyet til Viking, sier verftsdirektør ved Vard Søviknes, Arnt Inge Gjerde.

- Den interne kompetansen vår innen innovativ design og teknologi er utnyttet på våre verft gjennom alle trinnene i prosessen, og er en stor styrke som understøttet av eieren vår, Fincantieri, fortsetter han.

Signerte kontrakten april 2018

Vard signerte intensjonsavtalen (LOI) for de to cruiseskipene med Viking i april 2018. Kontraktene for fartøyene trådte i kraft i juli 2018. «Viking Polaris» ble levert fra Vard Søviknes 27. september. Sjøsettingen fant sted ved Vard Tulcea i. juli i fjor. Fartøyet kom til Vard Søviknes 22.. januar 2022 for videre utrustning, testing og ferdigstilling.

Søsterskipet «Viking Octantis» ble levert fra Vard Søviknes 22. desember 2021.

 

Kilde: Vard

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109