23948sdkhjf

- Prisen på strøm må ned mot en 1 krone pr kwh

- Og under de rette forutsetningene fra regjeringen, er det mulig, så lenge det koster 12 øre å lage strømmen, sier daglig leder Oddbjørn Maurdalen i Furnes Jernstøperi. akkurat nå virker det lite sannsynlig at en fastpris på 1 krone pr kwh er realistisk, sier daglig leder Oddbjørn Maurdalen i Furnes Jernstøperi.

Støperiet i Innlandet smelter jern om til kumlokk, en prosess som krever mye energi.

Regjeringen har varslet at den ønsker at bedrifter fra nyttår skal tegne gunstige fastprisavtaler på strøm, melder NRK.

Nødvendig forutsigbarhet

Maurdalen sier til statskanalen han og de ansatte ved jernstøperiet vil ha en pris ned mot 1 kroner pr kwh. Dette for å få en forutsigbarhet som er helt nødvendig.

Han mener at kraftprodusentene kan tilby dette under de rette omstendighetene.

FORUTSIGARBARHET: Daglig leder ved Furnes Jernstøperi på Stange vil ha forutsigbarhet på strømprisene. FOTO: GOOGLEMAPS

- Så lenge det koster 12 å produsere strømmen.

Maurdalen i Furnes Jernstøperi vil altså ha en pris ned mot 1 kroner per kilowattime for å få nødvendig forutsigbarhet. Det må være en dialog mellom kraftprodusentene og regjeringen som gjør at vi får tilbud om en fastprisavtale som er relevant, sier han til NRK,og legger til at kraftprodusentene i dag ikke har gode nok rammebetingelser til å tilby lavere pris.

Flere som NRK har vært i kontakt med, tror ikke på gunstige prisavtaler fra nyttår. Det gjør heller ikke Knut Kroepelien, daglig leder i Energi-Norge.

Ikke realistisk

- Den situasjonen vi har nå vil vare en god stund. Akkurat nå virker det lite sannsynlig at en fastpris på 1 krone pr kwh er realistisk. Det blir ikke billigsalg på strøm fra 1. januar, slår han fast.

Da næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) la fram strøm-støtteordningen for bedriftene nylig, kom han med en sterk oppfordring til kraftselskapene om å tilby gunstige fastpris-avtaler på strøm.

KUMLOKK: Ved Furnes Jernstøperi produseres kumlokk. FOTO: FURNES JERNSTØPERI

Bruke eiermakten

Hvis ikke dette skjer vurderer regjeringspartiet Sp at det offentlige må ta i bruk eiermakten sin for å få dette til.

– Om ikke kraftselskapene tar de politiske signalene nå, må vi som eiere – altså stat og kommune – bruke eiermakten for å ta en tilstrekkelig andel av kraften av børs, sier Senterpartiets energipolitiker Ole André Myhrvold til NRK.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094