23948sdkhjf

Wärtsilä leverer framdriftssystem til norske rederier

Wärtsiläs styrker seg i fiskefartøysektoren med fremdriftsordrer for fire nye fartøyer. To av fartøyene skal brukes av to norske rederier.

Wärtsilä skal levere fremdriftssystemet til fire nye fiskefartøy som bygges ved Karstensens Shipyard i Danmark.

Disse bestillingene understreker Wärtsiläs ledende posisjon innen levering av fremdriftsløsninger for fiskesektoren, og styrker ytterligere selskapets nære forhold til Karstensens-verftet. Bestillingene ble lagt inn i mars 2022.

Veibust Fiskeriselskap og Ronald Ervik

De 75 meter lange purser/trålerfartøyene bygges for ulike eiere. To er for islandske fiske- og foredlingsbedrifter, nemlig Skinney-Thinganes og Gjögur, mens de to andre er for norske eiere, Veibust Fiskeriselskap og Ronald Ervik.

Hvert av disse fartøyene vil operere med den høyeffektive Wärtsilä 31 hovedmotoren. Wärtsilä vil også levere girkassen utstyrt med "take-me-home"-funksjonalitet, propellen med kontrollerbar pitch (CPP), fremdriftsaksellinjene inkludert tetninger og lagre, akselgeneratoren og Wärtsiläs ProTouch fremdriftskontrollsystem.

- Vi er godt kjent med Wärtsiläs fremdriftstilbud og har valgt deres produkter på mange av våre nybyggprosjekter. Spesielt er Wärtsilä 31s effektivitet og pålitelighet ideelt egnet for fiskefartøyer som opererer i disse utfordrende nordatlantiske farvannene, sier Kent Damgaard, direktør, Karstensens Shipyard.

Levering i 2024

- Wärtsilä har et langvarig forhold til Karstensens Shipyard, og vi er stolte og glade for igjen å bli valgt som fremdriftsleverandør for denne serien av moderne purser/trålere. Gjentatte bestillinger er alltid en god indikator på kundetilfredshet, og er en validering av vårt fokus på effektivitet, pålitelighet og miljømessig bærekraft, legger Jens Karlsson, GM Sales, Large Projects, Wärtsilä Marine Power til.

Wärtsilä-utstyret er planlagt levert til verftet i løpet av 2023, og fartøyene forventes å være klare for levering i 2024.

Kilde: Wärtsilä

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141