23948sdkhjf

Aibel slutter seg til globalt initiativ for å kutte metanutslipp

Metan er sannsynligvis ansvarlig for rundt 30 prosent av den globale oppvarmingen. Aiming for Zero-initiativet etablerer en tilnærming som behandler metanutslipp like seriøst som olje- og gassindustrien allerede behandler sikkerhet.

Nå har altså Aibel bestemt seg for å gå inn i dette iniatitivet.

Å redusere metanutslipp fra olje- og gassvirksomhet er en av de beste kortsiktige mulighetene for å fremme Parisavtalens mål. Til sammen kan bransjen utgjøre en stor forskjell.

Godkjent av 17 store selskaper

Det er en håndgripelig, ambisiøs innsats for å eliminere industriens metanfotavtrykk innen 2030. Det er for tiden godkjent av administrerende direktører i 17 store energiselskaper, blant dem Equinor, Eni, Shell, TotalEnergies. Aibel er én av 35 støttespillere til initiativet.

Målet skal nås ved å sette på plass alle rimelige midler for å unngå metanutlufting og fakling, og for å reparere oppdagede lekkasjer, samtidig som sikkerheten til mennesker og integriteten til operasjoner bevares. Deltakerne vil også rapportere årlig og transparent om sine metanutslipp.

 - Støtter det fullt ut

- Aibel bygger og vedlikeholder kritisk infrastruktur offshore og på prosessanlegg på land. Vi er som sådan godt posisjonert til å bidra til reduserte metanutslipp fra industrien gjennom gode tekniske løsninger og godt tilpassede vedlikeholdsprogrammer for energiselskapene. Vi støtter dette initiativet fullt ut og vil gjøre vårt ytterste for å gjøre industrien vellykket i dette viktige klimainitiativet, sier Mads Andersen, administrerende direktør i Aibel.

Aiming for Zero-initiativet er ledet av The Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), et konsortium ledet av administrerende direktører for store olje- og gasselskaper fra hele verden. Bjørn Otto Sverdrup, leder for OGCI Executive Committee, sier han setter pris på å ha Aibel om bord.

Viktig aktør

-Jeg vil gratulere Aibel med å ha blitt en offisiell støttespiller for Aiming for Zero Methane Emissions Initiative. Ved å slutte seg til initiativet uttaler ledelsen i Aibel at de deler ambisjonen om å eliminere metanlekkasjer fra olje- og gassindustrien. Aibel samarbeider med flere olje-, gass- og energiselskaper, og de vil kunne gi svært viktige bidrag for å redusere utslippene raskere, sier Sverdrup.

Som offisiell støttespiller forplikter Aibel seg til (for eksempel):

▪ Støtte underskrivere når de distribuerer løsninger

▪ Bidra til å forbedre overvåkings- og rapporteringsstandarder

▪ Bistå med å utvikle politiske anbefalinger

Kilde: Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141