23948sdkhjf

Høye energipriser for Benteler: - Umulig å drive lønnsomt

Hos Benteler på Raufoss har strømregningen økt med 150 prosent på ett år. Nå sier eierne at det er umulig å drive lønnsomt med dagens energipriser.

– Prisene på metall, aluminium, strøm og gass har økt voldsomt og er ventet å fortsette å øke. Dette har en stor påvirkning på kundene våre som avbestiller og derfor også på vår produksjon, sier pressetalsmann hos Benteler, Stephan Knüttel til avisa Toten i dag.

Politikerne må på banen

Han mener politikerne må komme på banen og støtte industrien. Uten denne støtten vil det være umulig å drive lønnsomt, mener han. Dette til tross for at Benteler har tett dialog med både kunder og leverandører om prisøkningene. Ifølge Toten i dag har strømregningen til Benteler i Raufoss Industripark økt med 150 prosent på ett år.

Det er spesielt gassprisene som har økt kraftig.

Benteler jobber mot det grønne skiftet, men sparing av så mye energi som dette er ikke gjort over natta. Det er et langsiktig arbeid. Heldigvis er Benteler representert i 27 land med mer enn 90 ulike lokasjoner.

- Det gjør at konsekvensene av dagens situasjon minsker, sier Knüttel.

Hjørnesteinsbedrift

Benteler på Raufoss sysselsetter 450 personer, og er derfor en viktig hjørnesteinsbedrift i regionen. Også adm. dir. ved Raufoss Industripark er bekymret for energiprisene.

- Vi tar det på alvor når vår største leietaker melder inn disse bekymringene, sier Øyvind Hansebråten. Han er like spent som alle andre i industrien på hvordan prisene vil utvikle seg og hvilke tiltak regjeringen vil komme med av støtteordninger.

Kilde: Toten i dag

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kystverk-fartøy fikk motorstans
Japansk ståleksport-forbud til Russland
Mann fikk kran i hodet – på bedringens vei
Cruise-kontrakt for Brunvoll
Eramet Norway får 132 millioner kroner til energi- og klimaprosjekter i Sauda
DNV-ansatte får milliard-bonus
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11