23948sdkhjf

Industribedrifter som vil ut av Russland får ikke lov

Danske industribedrifter har på den ene siden varslet at de trekker seg fra det russiske markedet og vil selge sine fabrikker i landet.

Jussen setter imidlertid en stopper for dette, skriver danske Børsen.

Som en del av EUs sanksjoner mot Russland er det laget et 40 sider langt dokument med en rekke konkrete produkter som ikke kan selges direkte eller indirekte til Russland. Dette gjelder en rekke industriprodukter og luksusprodukter, og på listen står relativt vanlige ting som luksuskaffemaskiner, smarttelefoner og maling.

I strid med restriksjonene

Slik det er nå, tolkes reglene av EU-kommisjonen og det danske næringstilsynet, på en slik måte at det vil være i strid med restriksjonene dersom et selskap videreselger sin russiske virksomhet som inneholder noen av disse produktene.

Et av selskapene som vil ut av Russland er pumpeprodusenten Grundfos. Her forteller kommunikasjonsdirektør Peter Trillingsgaard at prosessen har blitt mer komplisert.

Det samme opplever Peter Tagesen, underdirektør i Dansk Industri, som er tilfellet i en rekke andre danske selskaper.

- Absurd situasjon

– Det er en absurd situasjon, for det er et massivt press for å forlate Russland, slik at vi kan ramme landet hardt økonomisk. Nå står loven i veien for det som kan kalles sunn fornuft. Vi må tross alt sørge for at selskapene som vil selge datterselskapene sine der borte gjør det helt lovlig, og det kan vi ikke gjøre når det er juridisk tvil om det, sier Peter Thagesen til Børsen.

Kilde: Metal-supply.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219