23948sdkhjf

Optimek snudde alt på ett år

Stålkonstruksjonsbedriften Optimek på Brokelandsheia i Aust-Agder fikk det tøft under koronaen. Men nå er de tilbake på «track».

Omsetningsveksten i fjor ble på hele 16,5 millioner kroner, mens årsresultatet endte på 2.068.398 kroner.

Dette er en forbedring på 4,2 millioner kroner, skriver Aust-Agder Blad.

3000 kvadrameter stort bygg

Optimek AS produserer og leverer stålkonstruksjoner for blant andre Gjerstad Products, Glør AS, KSMV, Vafos Pulp, Hellefoss Paper og NCC.

For de som har kjørt E18 på vei til eller fra Sørlandet har ikke kunnet unngå å se det det 3000 kvadratmeter store Optimek-bygget rett ved E18 på Brokelandsheia.

2020 ble et tungt år for leverandøren av stålkonstruksjoner. Tallene ble røde og omsetningen ble på hele 15 millioner kroner mindre enn det som var budsjettert. Men 2020 var koronaår. 2021 ble langt mer positivt for bedriften med 22 ansatte.

Startet i 2016

Optimek springer ut av gamle Gerstad Mek på Brokelandsheia, og i dag ledes selskapet av ekteparet Tor og Jannicke Markussen. De startet bedriften i 2016.

Den største kunden i dag er Gjerstad Products – en bedrift som lager Gjerstad anleggsskuffer. Markussen sier at samarbeidet mellom de to selskapene er godt.

De gode tallene skyldes flere ting, ifølge Markussen.

– Det skyldes i hovedsak at markedet for Gjerstad Products har vært godt, men også at vi har hatt bærekraftig og effektiv drift sammenlignet med andre leverandører i Europa, og at vi har klart å konkurrere, til tross for kostnadsnivået, sier Markussen til lokalavisa.

STORT BYGG: Optimek har et stort lagerverksted rett ved E18 på Brokelandsheia i Aust-Agder. FOTO: OPTIMEK

Økte prisene

Så langt inn i 2022 ser ut til at Optimek kan få en omsetningsvekst på mellom 10 og 15 prosent. Inni disse anslagene ligger de økte stålprisene. Markussen sier at Optimekt derfor har måttet øke prisene, og at fokuset har vært å gjøre prosessen mer effektiv, med andre ord: Produsere flere tonn pr. ansatt. Etter å ha utsatt et innkjøp av en sveiserobotlinje siden i vår, har Markussen nå begynt å snuse på ideen igjen, for å effektivisere.

- Det er et halvt års leveringstid, men vi vurderer markedet som greit framover, sier Markussen.

I fjor ble det produsert om lag 1000 tonn med stål, og det vil øke litt i år.

Kilde: Aust-Agder Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112