23948sdkhjf

PCS Construction AS er sertifisert for gjenbruk av lastbærende stålkonstruksjoner

PCS Construction AS er nå sertifisert og overvåket av Nordcert AB sertifiseringsrutiner for gjenbruk av lastbærende stålkonstruksjoner.

Dette innebærer at selskapet har godkjente rutiner for prospektering, demontering, testing og klassifisering for gjenbruk av lastbærende stålkonstruksjoner.

I dagens og fremtidens samfunn så blir ombruk, gjenbruk og sirkulære bygg et viktig tema for alle involverte aktører. Prosesser for å få ned klimafotavtrykket ved gjenbruk av stål, sammenlignet med nytt stål, kan bidra til vesentlige reduksjoner i et byggeprosjekt.

Dette skriver selskapet i en pressemelding.

I forkant

Veien til ombruk og gjenbruk av byggevarer er en kompleks utfordring for alle aktører, men PCS Construction AS har troen på å være i forkant av miljø- og klimaarbeidet i stålbransjen.

PCS Construction AS leverte alt av bærende stål til prosjekt Kristian August gate 13 i Oslo, et pilotprosjekt i FutureBuildt innenfor kriterier for sirkulære bygg som vant Statens pris for byggkvalitet i 2021, bygget har en ombruksgrad på nærmere 80 prosent.

Prosjektet har vunnet blant annet DOGAs Hedersmerke for Design og Arkitektur, Oma Awards Årets transformasjonsprosjekt 2021, Storebrand Eiendoms bærekraftpris og Oslo kommunes miljøpris for Årets Grønne Selskap.

På dette prosjektet skaffet PCS Construction AS stål for re-sertifisering og gjenbruk. Dette har ikke blitt utført i så stor skala tidligere. Dette medførte komplekse diskusjoner og utfordringer opp mot gjeldende regelverk knyttet til dokumentasjonskrav og gjenbruk.

- Vi opparbeidet med dette mye verdifull kompetanse og benytter nå denne erfaringen til å bli en av de første aktørene i Norge og Norden til å aktivt jobbe med ombruk og gjenbruk av stål, sier prosjektsjef  Frank Lufall i PCS Constructions.

-Ved våre fasiliteter i Borgeskogen i Stokke re-sertifiserer og produserer vi pr i dag ca 20 tonn gjenbrukbart stål i måneden. Dette skal benyttes i det norske bygg og anleggsmarkedet gjennom egne prosjekter og samarbeidspartnere, avslutter han i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra PCS Construction

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078