23948sdkhjf

«Gå-sakte-aksjon» blant Norsk Stål-ansatte

Det er uenighet om lønn. Det har ført til at ansatte ved Norsk Ståls mange lokasjoner rundt omkring i Norge har hatt «gå-sakte-aksjon» de siste dagene.

Heller ikke forhandlingene torsdag førte til enighet i lønnsspørsmålet.

Det medfører at partene i arbeidslivet ved Fellesforbundet og Norsk Industri nå blir koplet inn i den videre prosessen, skriver Østlandsposten.

Larvik-avisa omtaler konflikten fordi Norsk Stål har en en avdeling på Ringdalskogen i Vestfold-byen. Her har 18 ansatte hatt en «gå-sakte-aksjon» som følge av lønnskonflikten.

Omfatter alle avdelingene

- «Gå-sakte-aksjonen» omfatter alle de åtte avdelingene til Norsk Stål, forteller Fransisco P. Nilsen i Fellesforbundet hos Norsk Stål.

Det er operatørene i selskapet som gjennomfører aksjonen fordi det er disse lønnsforhandlingene handler om.

– Vi ønsker å opprettholde kjøpekraften for alle medlemmer. Med tilbudet som bedriften har lagt fram mister vi kjøpekraft. Det står i realiteten om 1 krone som utgjør 113.000 kroner i årlig kostnad for hele konsernet som skiller partene i denne konflikten, sier Nilsen til avisa. Han poengterer at Norsk Stål har aldri har tjent så mye penger som nå.

Redusert lønn under aksjonen

«Gå-sakte-aksjonen», som også blir kalt «dagsing», betyr at man jobber med 45 prosent innsats og lønna blir redusert tilsvarende under konflikten.

Norsk Stål AS hadde i 2021 en omsetning på cirka 2,1 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 258 millioner.

Adm. dir. Helge Runer sier til ØP at han har et litt annet syn på konflikten, og at avstanden ikke er så liten som det fagforeningen vil ha det til.

Litt mer komplekst

- Slik vi ser det er forhandlingsbildet litt mer komplekst. Tilbudet fra oss ligger godt over det som de sentralene partene har satt som ramme, sier han.

Han er litt usikker på hva aksjonen betyr for bedriften økonomisk, men han antyder at konsekvensene kan bli betydelige.

- Mitt håp er at det ikke går utover arbeidsplassene, avslutter han.

 

Kilde: Østlandsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093