23948sdkhjf

Kverneland om energiprisen: - Kostøkningen på energi tilsvarer 100 mann

Flere bedrifter i Norge kjenner nå på alvor de høye energi-prisene på kroppen. Ved plogfabrikken Kverneland Plog på Jæren er de spesielt utsatt.

- Hvis vi skal sammenlikne, så tilsvarer kostøkningen på energi 100 mann, sier daglig leder John Karstein Tønnessen til NRK Rogaland.

Han legger til at bedriften bruker strøm som tilsvarer 2300 eneboliger. Men de økte strømprisene til tross, det finnes ingen støtteordninger for bedrifter som Kverneland.

Haster med støtteordning

Tønnesen mener det nå haster å få på plass en støtteordning for bedrifter med svært energiforbruk.

- Vi lever av kvalitet, og da trenger vi energi. Rikelig tilgang på energi til riktig pris, sier Tønnesen videre til NRK.

GÅR FOR FULLT: Maskinene og robotene går for fullt ved Kverland Plog. Og det krever masse energi. Nå etterlyser bedrifter strømtiltak. FOTO: KVERNELAND PLOG

Næringslivforeningen i Rogaland ønsker at Stortinget og regjeringen kommer på banen med strømtiltak nå – før vinteren setter inn med enda større energiforbruk. Foreningen mener at man ikke kan vente til statsbudsjettet med å komme med tiltak fordi disse ikke da vil gjelde før nyttår av.

Arbeidsplasser i fare

- De høye strømprisene gjør at arbeidsplassene settes i fare. I verste fall må vi legge ned, sier Tønnesen videre, og legger til:

- Vi selger bedre enn noen gang, og vinner markedsandeler i alle land, og så ser vi at de interne strømprisreguleringene kan ødelegge. Det er ikke greit.

Kilde: NRK Rogaland

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125