23948sdkhjf

Westcon skal bygge for Ivar Ulsund Rederi

Westcon Yards AS skal bygge neste generasjons fiskefartøy for Trønderbas AS.

Ivan Ulsund Rederi A/S fra Rørvik har bestilt ny toppmoderne pelagisk snurper/tråler hos Westcon Yards, Ølensvåg.

Skipet er designet av Salt Ship Design. Kontrakten er inngått med Trønderbas AS og nybygget får en lengde o.a. på 73,30 meter og en største bredde på 16,00 meter.

Skal erstatte "Trønderbas"

Skipet skal erstatte eksisterende «Trønderbas» som også ble levert av Westcon Yards, i 1999. «Nye Trønderbas» blir neste generasjons fiskefartøy for Ulsund-familien som eier rederiet; en velkjent aktør innen den norske fiskerinæringen. Nye Trønderbas vil være nr. 6 i rekken av Trønderbaser siden den første ble levert av Hommelvik Mekaniske Verksted i 1967.

Ivan Ulsund Rederi AS er glade for å kunne satse på norsk design og bygging ved norsk verft, også denne gangen. – Vi har hatt et meget nært og godt samarbeidsforhold med Sandvik-familien siden slutten av 1980-tallet: Trønderbas nr. 4. (nybygg Brattvåg Skipsverft 1988), Trønderbas nr. 5 (nybygg Westcon 1999), samt Trønderkari (nybygg Voldnes Skipsverft 2002) ble alle designet av Vik-Sandvik AS.

Lang og lærerik prosess

Det har vært en lang og lærerik prosess å utvikle den nye Trønderbas. Både SALT og rederiet har i denne prosessen hatt fokus på at nye Trønderbas skal være mest mulig miljøvennlig og energiøkonomisk, samt at fangsten fra fartøyet skal holde best mulig kvalitet. I tillegg har det selvfølgelig vært fokus på å skape sikre og gode arbeidsforhold for mannskapet om bord.

– Et meget godt og behagelig samarbeid med Westcon ved bygging av Trønderbas nr. 5, samt godt kvalitetsarbeid utført av verftet den gangen og god oppfølging etter overlevering, er viktige grunner til at vi har valgt å bygge også Trønderbas nr. 6 hos Westcon, forklarer styremedlem i Ivan Ulsund Rederi AS, Bernt Ulsund.

Samarbeidet mellom Ivan Ulsund Rederi AS og Westcon kan trekkes tilbake til 1977, da daværende Trønderbas fikk bygget shelterdekk ved verftet i Ølensvåg. Nåværende Trønderbas ble levert fra Westcon i 1999.

Godt samarbeid

– Vi er glade for tilliten fra Ulsund-familien og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet i årene som kommer. Westcon Yards har alltid vært opptatt av å ta godt vare på kundene sine, og vi er nå svært tilfredse og klare for å levere enda et norsk kvalitetsskip, sier leder for Nybygg i Westcon Yards, Endre Matre.

Kilde: Westcon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109