23948sdkhjf

Frekhaug Stål: - Vi må opp av en bølgedal

- Vi må opp av en bølgedal, og da kan regjeringens tiltak være med på bidra til at vi kommer ut av bølgedalen.

Det sier daglig leder av Frekhaug Stål, Øystein Blom.

Like før sommerferien kom regjeringen med sitt veikart for grønt industriløft. Dette var en satsing på med 100 tiltak som skulle styrke grønn industri i Norge.

Strømprisene

Til avisa Nordhordland sier Blom at det er flere av tiltakene som kan falle heldig ut for Frekhaug Stål, og at fastpris nesten er forutsetning for å få forutsigbarhet på strømprisene. Og det er ett av tiltakene som regjeringen legger inn i sin plan for en mer grønn industri.

Frekhaug Industri er en bedrift som profilerer seg med grønn produksjon, og den daglige lederen sier at det er stor interesse for dette hos mange av kundene.

- Spesielt er de store kunden opptatte av dette, sier han til lokalavisa, og legger til at han opplever at fiskeflåten er blitt mer opptatt av det grønne skiftet, og ønsker grønn retur og resirkulering av stål.

Ingen såpeboble

- Det grønne skiftet er ikke en såpeboble. Det er reelt og det er noe vi ønsker velkommen, sier Blom videre. Han peker også på havvindnæringen som et satsingsområdet som vil komme sterkt, akkurat slik regjeringen ønsker med sine 100 punkter for en mer grønn industri.

-Vi er inne i en bølgedal, og vi må opp fra denne tunge bølgedalen. Regjeringens grønn industri-prosjekt kan være med på å bidra at vi kommer oss opp av bølgedalen, sier Blom videre.

OPP AV BØLGEDAL: Daglig leder ved Frekhaug Stål, Øystein Blom, (innfelt) tror regjeringens tiltakspakke for en grønn industri kan bidra til at bedriften og bransjen kommer opp av bølgedalen den er inni. FOTO: FREKHAUG INDUSTRI

Frekhaug stål produserer blant annet deler til vindturbiner.

Bedriften har lagt en tung periode bak seg, og under pandemien ble ansatte delvis permitterte. Og så kom strømprisen, og da var det ifølge tillitsvalgt Bård Steen like før ansatte mistet jobben.

Støperi i rustfritt stål

Frekhaug Stål driver med noe som ingen andre i Norge holder på med. Det er landets eneste bedrift med støperi som driver med rustfritt stål, og det gjør at det er ekstra vanskelig å skaffe folk med riktig kompetanse.

– Kompetansen i støperibransjen blør. Det er ikke langt fra at den slutter å eksistere. Det eneste som driver bransjen framover er hva den forrige generasjonen lærer den nye, og det er utfordrende å få tak i folk, sier Steen til Nordhordland.

Kilde: Nordhordland

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.188