23948sdkhjf

Samler inn metall på privat basis

Folk som bor litt avsidesliggende til har ikke alltid like lett tilgang på å bli metallskrapet sitt. Det har Jan Henrik Nygård i Norblikk gjort noe med, og startet en turne for innsamling av slikt utstyr.

Det er primært de som bor langt unna gjenbruksstasjonen i Florø som får besøk Jan Henrik Nygårds lastebil.

Foreløpig har han konsentrert seg om øyene utenfor byen. Sist mandag gjennomførte han en «Metal Monday».

Fraktes til gjenvinningsstasjon

Det er Firdaposten som skriver om den nytenkende Nygård. Når han har fylt lasteplanet på lastebilen, frakter han metallskrapet videre til Botnastranda der Vartdal Gjenvinning tar seg for resirkuleringen.

– Sist mandag hentet vi et fullt lass med den lille lastebilen vår. Dette er et samarbeid med grendelaget, og det ble samlet inn totalt 1,4 tonn. Vi hadde en runde på dette i fjor også. Det går i alt fra gamle sykler til skrotede maskiner. Det meste som hoper seg opp av metallskrot tar vi med oss, uten kostnad for de som leverer det inn, forteller Nygård til avisa.

Idealisme

Han kaller det et utslag av idealisme å ta på seg denne jobben. Metall-salget går til å dekke kostnader til bruk av firmabilen. Overskuddet av salget går til grendelaget og til ham selv. Han kaller ordningen en vinn-vinn-situasjon for både den enkelte bruker og miljøet. For mye av det som blir samlet inn ville havnet i naturen.

Det er tydelig at det er behov for ordningen hans, selv om dette er noe det lokale renovasjonsselskapet burde hatt ansvar. Han har hatt dialog med dette selskapet.

Han håper at han nå kan få tak i en litt større bil med løftekapasitet, slik at han også kan ta med seg større gjenstander.

Bare å ta kontakt

- Det er bare å ta kontakt for henting og for eventuelt om man kan tilby en bil med løfteutstyr, sier han. Han tenker seg at han sammen med frivillige kan få løftet de litt tyngre gjenstandene.

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109