23948sdkhjf

450 tonn: Monstertransport på E39 i dag

Vekta er 450 tonn, lengden er 72 meter og bredden er 4,70 meter. Transformatoren som i dag og i morgen skal fraktes til Moskog transformatstasjon vil garantert vekke oppsikt.

Moskog transformatorstasjon ligger i Sunnfjord kommune i Vestland fylke.

Den har allerede fått installert en av to transformatorer, og i tirsdag og onsdag denne uka skal den andre transporteres fra Katthammaren kai på Sandane og deretter fraktes langs E39 til Moskog.

Produsert i Korea

Ifølge avisa Firda er transformatoren produsert i Korea, og er derfra blitt fraktet til Norge med fartøyet «Elektron 2» via Rotterdam i Nederland.

Transformatortransporter av denne typen er noen av de største som skjer på norske veier. Ikke så rart da hele transporten har en vekt på til sammen 450 tonn. Transformatoren alene veier 250 tonn. Lengden på transformator og bil er på 72 meter og bredden er på 4,70 meter. I tillegg har den en høyde på 4,5 meter. De store dimensjonene gjør at transporten planlegges lang tid i forveien.

LANG: Transformatoren som skal fraktes nå er 72 meter lang. FOTO: GEIR HOPSTAD, STATNETT

Øke kapasiteten

Det er Statnett som står for transporten, og selskapet har nemlig behov for å øke kapasiteten ved Moskog transformatorstasjon fra en til to transformatorer for  å knytte til seg kraftproduksjonen, skriver Firda.

Kilde: Firda

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093