23948sdkhjf

Tata Steel handlet med Russland i mai

Tata Steel importerte om lag 75 tonn med kull fra Russland i andre halvdel av mai. Dette til tross at selskapet har sagt at det har stoppet all handel med Russland som følge av Ukraina-invasjonen.

Det er nyhetsbyrået Reuters som melder at Tata Steel, som er en av verdens største stålprodusenter med hovedsete i India, importerte 75 tonn med kull fra Russland siste halvdel av mai måned i år.

Til tross for lovet stans

Dette til tross for at selskapet i april sa at alle fabrikkene i India, Storbritannia og Nederland hadde klart å skaffe alternative leverandører av råmaterialer for å slippe å være avhengig av russiske leverandører. «Vi har tatt et bevisst valg med å stoppe all handel med Russland», sa selskapet i april.

Til tross for disse uttalelsene, ble 75 tonn med kull som skal brukes i stålproduksjonen, fraktet ut fra den russiske havnen Vanino. Det er Reuters som skriver dette, basert på anonyme kilder.

Avtaler inngått tidligere

En talsmann for Tata Steel sier at kull-importen fra Russland var avtaler som ble gjort før selskapet annonserte at de vil kutte handelsforbindelsene med Russland. Han legger til at det ikke er gjort noen kull-handel med Russland etter at selskapet gikk ut og sa at de kutter all handel med Russland.

Tata Steel er kommet i en skvis i denne situasjonen, siden India, hvor Tata Steel har sitt hovedkontor, ikke har fordømt Russland slik som Europa har gjort. India har lenge hatt politiske forbindelser til Moskva, og landet har forsvart sitt standpunkt om fortsatt kunne handle med Russland.

Eneste i India

På den andre siden er Tata Steel det eneste indiske selskapet som har fått ut og sagt at de ikke lenger vil handle med Russland. Andre indiske stålprodusenter har importert kull fra Russland, viser tall som Reuters har framskaffet.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095