23948sdkhjf

Hele tida på jakt etter sveisere

Haaland Tynnplate sliter med å få tak i sveisere, fordi så mange andre er ute etter samme mennesker med lik erfaring og utdanning.

- Vi er på konstant jakt etter sveisere. Men vi er mange som slåss for å få tak i de samme, sier Gabriel Høyland, driftssjef og assisterende daglig leder ved Haaland Tynnplate ved Vigrestad til Jærbladet.

Mye skjedd siden årsskiftet

Ved årsskiftet så framtiden lys ut for Haaland Tynnplate. Seks måneder senere, ser situasjonen ganske annerledes ut. Den gang var ordrereservene store og halvpartenav om omsetningen lå inne. Men nå er situasjonen blitt en hel annen.

Spesielt peker Høyland på de krevende forholdene i forhold til råvarepriser.

- Prisene har økt kraftig og fristene er svært korte.Men heldigvis har ting stabilisert seg noe utover våren, sier Høyland til Jærbladet.

Mangler sveisere

En annen stor utfordring som Haaland Tynnplate møter er utfordringene med å få tak i sveisere. Bedriften klarer nemlig ikke å få tak i de personene de trenger.

-Vi er mange som må sloss om de samme, og jeg håper virkelig at vil ta denne utdanningen, sier Høyland videre. Haaland Tynnplate har for tiden 79 ansatte.

Høyland er ganske sikker på at bedriften skal nå budsjettet for 2022, som lyder på 175 millioner kroner i omsetning, men han vil ikke så noe om resultatet på nåværende tidspunkt.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078