23948sdkhjf

Svalbard: Store mengder diesel etter grunnstøting

Bilder viser at det ligger større mengder med diesel i Fuglefjorden på Svalbard, etter at et ekspedisjonsskip grunnstøtte tirsdag.

Nå er Kystvakten satt inn i rednings- og opprydningsarbeidet.

Tirsdag grunnsøtte det svenske ekspedisjonsskipet MS «Virgo» på Svalbard. Grunnstøtingen fant i Fuglefjorden. Nå viser det seg at et større flak med diesel er lekket ut fra skipet etter at det gikk hull på en dieseltank.

Får hjelp av KV "Andenes"

Tirsdag kveld ankom, ifølge Nordlys, kystvaktskipet «Andenes» Svalbard, og om bord befinner det seg dykkere. De skal se nærmere på skadene på skroget til ekspedisjonsfartøyet.

– KV «Andenes» kom for en halvtime siden og bistår med dykkerkapasitet. De kan også tette tanken og bistå med å lense dieseltanken, sier for å se hvordan båten ser ut og tette tanken for å kunne lense dieseltanken, sa Sysselmesterførstebetjent Taina Maria Schogster Bjørkås til Nordlys sent tirsdag kveld.

KYSTVAKTEN: Kystvaktskipet "Andenes" er kommet til Fuglefjorden på Svalbard for å bistå i opprydningsarbeidet etter at MS "Virgo" grunnstøtte tirsdag. FOTO: SYSSELMESTEREN PÅ SVALBARD

MSA «Virgo» står ikke lenger på grunn.

Årsak til grunnstøting ukjent

Ifølge Nordlys har ekspedisjonsfartøyet 13 passasjerer og et mannskap på sju. Det er ikke kjent hvorfor grunnstøtingen skjedde. Ingen ble skadet i grunnstøtingen. Mannskapet på MS «Virgo» la raskt ut lenser, og fikk dermed begrenset lekkasjen av diesel. Også mannskap fra «Polarsyssel» bidro til å begrense skadene.

Det er kaldt på stedet, og det gjør at dieselen kan bli liggende lenge i sjøen.

Kilde: Nordlys

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11