23948sdkhjf

Nordic Steel sørger for at det nye Nasjonalmuseet står fjellstøtt

Denne helgen var det åpning av det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Nordic Steel har levert stålteknologien som holder steinfasadene på plass.

Mer enn 9000 mennesker var innom det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge i Oslo i løpet åpningshelgen.

Det var nok svært få av dem som fikk med seg de spesialkonstruerte stålopphengene som holder steinfasadene på det nye bygget på plass.

Unikt opphengssystem

Det er Jæren-bedriften Nordic Steel som sørger for at steinfasadene holder seg på plass. Gjennom et unikt opphengssystem som er spesiallaget av Nordic Steel har det nye museet få det nye uttrykket det har fått, ifølge Jærbladet.

 

MANGE TONN: 350 tonn med stålbraketter ble produsert i Nordic Streels lokaler på Bryne, og sendt til Nasjonalmuseet i Oslo. FOTO: NORDIC STEEL

– Vi har levert et unikt opphengssystem som aldri har blitt laget før. Samtidig er vi stolte over å bidra til at det nye Nasjonalmuseet fikk oppfylt viktige miljøkrav, ved å bruke opptil 80 prosent resirkulert stål, sier konsernsjef Børre Lobekk i Nordic Steel til avisa.

350 tonn med stålbraketter

Nordic Steel har utviklet spesiallagde syrefaste stålbraketter som gjør at skifersteinen på Nasjonalmuseets yttervegg holder seg på plass.

Jærbladet skriver at det ble sendt om lag 350 tonn med stålbraketter til hovedstaden. Og det ble laget nesten 1600 forskjellige stålbrakett-varianter. Det var AF Gruppen som monterte brakettene.

NYTT MUSESUM: Det nye Nasjonalmuseet i Oslo åpnet denne helgen. 9000 besøkende var innom i løpet av helgen. FOTO: NASJONALMUSEET

Nordic Steel har også levert andre stålkomponenter til det nye bygget. Blant annet er det levert stål til rekkverk, sittebenker og bokser som murer inn teknisk utstyr.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Brødrene Aa bygger den første førerløse passasjerferja
Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre
Saltdalshytta: Ikke avklart hvem som må slutte
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125