23948sdkhjf

Begeistring og harme over ni meter høye «The Mother»

Den ni meter høye bronsestatuen «The Mother», som i disse dager reises ved Munch-museet, skaper debatt.

Som femåring mistet Edvard Munch moren Laura. I juni «får kunstnerens ånd en ny følgesvenn» i den ni meter høye skulpturen The Mother (Moren) laget av Tracey Emin.

Ni meter høy

Rett sør for MUNCH ligger et nytt opparbeidet område på peler i sjøen, som har fått navnet Inger Munchs brygge. Her er det anlagt en blomstereng basert på frø samlet inn i indre Oslofjord, og i juni 2022 vil Moren – en ni meter høy bronsestatue – også finne sin plass i blomsterengen.

Det er kulturetaten i Oslo kommune som har bestlt og er ansvarlig for innkjøp og montering av Moren.

Det har de senere ukene pågått en debatt om hvorvidt bronseskulpturen er god/pen/for stor  eller ikke. Men akkurat nå reises statuen ved Munch-museet.

Valgt ut av jury

Skulpturen er laget av kunstneren Tracey Emin, og forestiller en stor, knelende skikkelse som holder varsomt rundt noe vi ikke kan se, med ryggen vendt mot museet. Verket ble valgt ut blant flere bidrag gjennom en internasjonal kunstkonkurranse i 2018. I juryens uttalelse beskrives valgt av kunstverk blant annet med følgende: "Juryen tror at dette forslaget vil appelere til et bredt spenn av besøkende og at Moren har potensiale til å bli et stedsspesifikt landemerke og et symbol ikke bare for Munchmuseet, men også for Oslos havneområde".

Tracey Emin (f. 1963) er en av Storbritannias mest kjente og omdiskuterte samtidskunstnere. Hennes fascinasjon for Edvard Munch begynte i ungdomstiden, og var avgjørende for hennes valg om å bli kunstner. Utstillingen Tracey Emin / Edvard Munch. Sjelens ensomhet var en del av programmet ved åpningen av MUNCH 22. oktober 2021.

Kilde: Munchmuseet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.127