23948sdkhjf

Skal hylle Jørpeland Stålverk med egen festival

I år er det 110 år siden Jørpeland Stålverk ble etablert. Samme år som det er slutt for verket arrangerer idrettslaget med det velklingende navnet Staal en egen festival for stålverket.

Initiativtaker til festivalen er Holger Austvoll i det lokale idrettslaget Staal.

Han mener at stålverket, som de senere år har gått under navnet Stavanger Steel, er sterkt knyttet til idrettslaget.

Idrettslag og stålverk

– Staal er et ektefødt barn av Stålverket, vi ble jo stiftet av Stålverket i sin tid. Så nå vil vi hylle de for 110 år med drift, som har hatt stor betyding både for oss i idrettslaget og for byen generelt, sier Austvoll til lokalavisa Strandbuen.

IDRETTSLAG: Idrettslaget Staal, som er oppkalt etter Jørpeland Stålverk, står bak stålverksfestivalen. FOTO: STAVANGER STEEL

Nå har kommunen bevilget 50.000 kroner til festivalen, noe som kommer godt med. Festivalen skal finne sted til høsten, og ha en sosial profil og være tilgjengelig for alle.

Skulpturprosjekt

Flere steder i Jørpeland er det plassert ut stålskulpturer. I forbindelse med festivalen er det inngått et samarbeid med industrikunstneren Geir Hjetland, som skal lage en stålskulptur i et prosjekt som går under navnet «Vi er alle stålvirkere».

HJØRNESTEINSBEDRIFT: Jørpeland Stålverk har vært en hjørnesteinsbedrift i 110 år. FOTO: STAVANGER STEEL

I tillegg til mange ulike kulturelle innslag på festivalen, kommer selve stålverket også til å stå i fokus. Blant annet skal det være foredrag om stålproduksjonen ved verket, og hvordan stålet blir til. I tillegg blir det foredrag om stålverkets historie.

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093