23948sdkhjf

British Steel kan nå satse på grønt stål

Den britiske regjeringen sikrer at British Steel kan starte grønn stålproduksjon.

Alt ligger dermed til rette for at den britiske stålgiganten, som har hatt flere runder med økonomiske utfordringer de senere årene, kan ta fatt på arbeidet med å starte stålproduksjon som er basert på hydrogen.

Starter ved hovedkvarteret

Det første steget å gå fra naturgass til gjenoppvarmede ovner med hydrogen er derfor blitt sikret.

British Steel vil starte en demonstrasjon av dette ved hovedkontoret i Scunthorpe, og dersom dette er en suksess vil man rulle ut denne produksjonstypen til alle British Steels fabrikker i Storbritannia.

For å klare å gjennomføre prosessen, samarbeider stålselskapet med EDK UK, University College London og Materials Processing Institute. Det felles målet er å levere fullstendig «grønt» stål i 2050, og redusere CO2-utslippene vesentlig på veien dit.

Kan kutte CO2-utslippene betydelig

- Som en energi-intensiv industri med et sterkt ønske om å minske utslippene, vil stålindustrien ved å bytte fra naturgass til hydrogen kutte CO2-utslippene betydelig, sier Lee Adcock i en kommentar, ifølge Steeltimes International. Han er miljø- og bærekraftsansvarlig hos British Steel.

- Dette prosjektet er derfor en avgjørende og svært spennende reise for å utvikle teknologien som skal til for å omgjøre måten vi og andre stålprodusenter jobber på. Vi er svært takknemlige for regjeringens støtte, og ser fram til å jobbe sammen med våre partnere for å redusere karbon-utslippene fra våre fabrikker, og dermed gjøre det mulig å produsere det grønne og rene stålet som samfunnet krever av oss, legger Adcock til avslutningsvis.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Norsk Industris konjunkturrapport for 2023: Rekorder og usikkerhet
Umoe Mandal med fregatt-kontrakt
Omkommet fisker var utenlandsk
Mongstad-stillas-bygging fortsetter
25 år med Havila-flagget
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156