23948sdkhjf

Wavefoil på Rostein-båt

Rostein skal blir verdens første brønnbåt som får baugfoiler fra Wavefoil.

I et innlegg på rederiets Facebook-side går det fram at Wavefoil skal lever baugfoiler.

Dette er foiler som fungerer som «vinger» på fartøyets baug, og som skal redusere utslipp og bedre energioptimaliseringen.

 Rostein Zero

- I vårt miljøprogram Rostein Zero er fokuset på forandring. Ved å stadig utfordre status quo er vi på en reise med små og store forbedringsprosjekt for reduserte utslipp og energioptimalisering, skriver Rostein på Facebook.

Fartøyet det er snakk om skal leveres våren 2023, og det blir den første brønnbåten som vil være utstyrt med baugfoiler fra Wavefoil. Målet er at vingespennet på åtte meter skal dempe akselerasjoner, bedre fiskevelferden og gi drivstoffbesparelser. I tillegg til rederiet og Wavefoil, har også Larsnes Mek Verksted, som bygger båten, Skipskompetanse og LP Huse vært involvert i byggingen av det nye fartøyet.

- Lærerik prosess

- Det har vært en lærerik prosess og vi lar oss inspirere av Rosteins fremoverlente innstilling når det gjelder miljøteknologi. Vi har hatt svært god dialog både med Rostein, Skipskompetanse, Larsnes Mek Verksted og I P Huse, og gleder oss over at Wavefoil er på vei inn i brønnbåtsegmentet, sier Bente Storhaug Dahl, CEO i Wavefoil til Skipsrevyen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081