23948sdkhjf

Havila Kystruten med 110 millioner i minus i fjor

2021 ble et særdeles vanskelig år for Havila Kystruten. Skipene som skulle trafikkere Bergen-Kirkenes er blitt kraftig forsinket.

Nå viser årsresultatet for 2021 for selskapet at det ble et underskudd på drøye 110 millioner kroner. I 2020 var underskuddet på 42,7 millioner kroner.

I en pressemelding går det fram at rederiet sier at underskuddet er som forventet slik situasjonen utviklet seg utover i 2021.

Som forventet

- Vi er et selskap i oppstart, og hadde bare operasjonell drift noen uker i 2021. Derfor er tallene som forventet, sier administrerande direktør Bent Martini i pressemeldingen.

Martini tror at resultatene vil bli betydelig bedre når rederiet blir operativt med alle fire nye skipene som skal trafikkere Bergen-Kirkenes sammen med Hurtigruten. Han understreker at selskapets finansielle situasjon er god med en solid egenkapital.

Skipene kraftig forsinket

Alle de fire skipene til Havila Kystruten har vært forsinket fra verftet i Tyrkia. Da det første kom til Norge tidligere i år, ble den første seilasen utsatt og så ble skipet holdt tilbake i havn på grunn av Russland-sanksjonene gjennom det russiske leasingselskapet GTLK.

Det andre skipet er nå ankommet Norge er så vidt kommet i drift. De to siste skipene er ventet til Norge om ikke altfor lang tid.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141