23948sdkhjf

Få kvalifiserte søkere til fagjobber hos Contiga Roverud

Stålleverandøren Contiga Roverud sliter med å få tak i nok fagfolk. I tre år har bedriften søkt etter fagfolk – uten hell.

Og Contiga Roverud leter fortsatt etter de rette ansatte.

Det skriver Glåmdalen.

Bedriften ved Kongsvinger har i tre år søkt etter de rette menneskene, og selv om det er svært mange som søker – mellom 70 og 80 søkere – så er det svært få av dem som har den rette kompetansen. Det skaper utfordringer for bedrifter som Contiga Roverud.

Kun tre kvalifiserte

– Av alle søkerne var det bare tre som var kvalifisert til å kunne gå rett inn i produksjonen hos oss. Etter litt enkel opplæring, fikk alle disse jobb i fabrikken. Uansett hvor du skal begynne i en ny jobb så er det alltid behov for noe opplæring før du kan begynne, sier fabrikksjef Thor-Egil Einarsrud til avisa. Han legger til at det er store utfordringer med å få tak i kvalifiserte medarbeidere.

Einarsrud forteller at det de søker etter er personer med kompetanse innen platearbeid og rørtrådsveising, fordi Contiga Roverud produserer bærende stålkonstruksjoner til alle typer bygg – i tillegg til betongelementer.

STÅLKONSTRUKSJONER: Contiga Roverud ved Kongsvinger er en bedrift som leverer betong- og stålkonstruksjoner til bygg. FOTO: GOOGLEMAPS

Det gis opplæring

Fabrikksjefen kan legge til at det gis opplæring hos bedriften, blant annet i CNC-maskiner og annet utstyr. Det betyr at man tar inn personer som ikke alltid har den rette kompetansen, men som kan læres opp til å få en variert arbeidsdag.

Utfordringen er at mange polske arbeidere nå har reist til hjemlandet og jobber der. Tidligere hadde bedriften flere polske ansatte.

- Det er ikke bare å hente hit folk som er gode på sveising, det er et problem at alle våre rutiner som omhandler HMS og kvalitetskrav er på norsk, noe som krever at medarbeiderne kan språket. Derfor synes vi det er best at de som arbeider hos oss behersker et skandinavisk språk, Einarsrud til Glåmdalen.

Henter fra Sverige

Redningen kan bli svensker, der interessen synes å være større for å jobbe ved Contiga Roverud for tiden. Pr i dag er det 28 ansatte ved fabrikken på Roverud, og nå søker man tre til. Fabrikksjefen sier at de ser mot Sverige, og at tre av de ansatte allerede er svensker.

Mangelen på kompetente arbeidstakere kan på sikt føre til økt automatisering i flere bedrifter – også hos Contiga Roverud.

- Det sies at dagens tiåringer kommer til å jobbe med ting vi kanskje ikke engang kjenner til i dag – det dukker opp nye muligheter ut av det blå hele tiden, sier Einarsrud avslutningsvis.

Kilde: Glåmdalen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
EU og USA vurderer klimatoll på kinesisk stål
Edvard Grieg og Ivar Aasen får kraft fra land
God økning for leverandørindustrien
Norske Stansefabrikken utvider i Litauen
Sikret seg milliardkontrakt - må ansette nærmere 60 nye medarbeidere
All time high for TESS’ slangesalg
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156