23948sdkhjf

Volvo: Lastebiler produsert av fossilfritt stål

SSAB leverer HYBRIT-stålet som Volvo nå skal ta i bruk i sin produksjon av lastebiler.

Det grønne skiftet er også i ferd med å innhente transportbransjen.

Og det er ikke bare drivstoffet som skal være miljøvennlig og fossilfritt. Nå jobber Volvo med å ta i bruk det fossilfrie stålet som er laget hjelp ved av hydrogen. Det er SSAB som leverer stålet gjennom sitt HYBRIT-prosjekt.

Øker mengden fossilfritt stål i bilene

Yrkesbil skriver at som skriver at det fossilfrie stålet først vil bli tatt i bruk i de tunge elektriske lastebilene til Volvo Trucks.

– Vi vil øke bruken av fossilfrie materialer i alle våre lastebiler for å komme ned i null utslipp – ikke bare i bruk, men også når det gjelder materialene de er bygd av, sier Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management i Volvo Trucks, ifølge Yrkesbil.

Tidsskriftet skriver videre at det første stålet som er blitt produsert med hydrogen, først vil bli tatt i bruk i kjøretøyets ramme. Det er her alle de andre delene blir montert. Senere vil det fossilfrie stålet bli å finne i andre deler av bilene.

30 prosent av resirkulerte materialer

Yrkesbil skriver at om lag 30 prosent av materialene en ny Volvo lastebil i dag er resirkulerte materialer, og at inntil 90 prosent av lastebilen kan resirkuleres når levetiden er over.

I oktober i fjor ble en dumper lansert som det første fossilfrie stålproduktet fra Volvo.

Kilde: Yrkesbil

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391