23948sdkhjf

Aker BP og Halliburton i nytt samarbeidsprosjekt

Aker BP og Halliburton Company kunngjør at selskapene utvikler neste generasjons programvare for planlegging av feltutviklinger. Samarbeidet skal levere en ny skyapplikasjon – Field Development Planning (FDP) – fra Halliburton.

Arbeidet vil også utvide omfanget på den eksisterende applikasjonen Digital Well Program, en DecisionSpace 365 skyapplikasjon.

Den er bygget på en åpen arkitektur og gir integrert brønnplanlegging og -utforming for økt samarbeid og bedre samspill mellom boreaktiviteter. 

Mer effektiv beslutningsprosess

FDP er bygget på plattformen OSDU Data Platform. Skyapplikasjonen endrer den manuelle prosessen med å samordne feltutviklingsdata. Beslutningsprosessen blir mer effektiv og reviderbar, og FDP gir et felles revisjonsspor for hele undergrunnsmiljøet. Gjennom FDP får selskapene en bedre forståelse for usikkerhet og risiko forbundet med ulike konsepter for feltutbygging.  

– Vi er fornøyde med å utvide det tette samarbeidet vi har med Aker BP. Nå utarbeider vi et topp moderne, intelligent system som gjør at vi kan videreutvikle arbeidet med feltutvikling fra den manuelle prosessen som brukes i de fleste selskaper i dag, sier Jeff Miller, styreleder og administrerende direktør i Halliburton.

– FDP gir et helhetlig bilde av feltutvikling og brønnkonstruksjon, noe som gjør at Aker BP kan fatte raskere og bedre beslutninger rundt undergrunn, reservoar og produksjon. Det gir optimale investeringer og størst mulig avkastning på selskapets eiendeler, sier Miller. 

Viktig partner

Målet er at Aker BP skal være et heldigitalt og nesten helautomatisert selskap mot slutten av dette tiåret. Vi skaper nå et økosystem der arbeidsprosessene blir sømløst integrert og data flyter fritt. Halliburton er en viktig partner i denne strategien. Gjennom FDP kan vi øke effektiviteten, sikre størst mulig verdiskaping og fatte databaserte beslutninger for hele feltutviklingskonsepter. Det betyr videre at vi kan forstå og redusere risiko og usikkerhet på et helt nytt nivå, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.  

I framtiden vil vi ha mange forskjellige scenarier for feltutvikling på plass gjennom FDP. Det vil gi oss en helt ny forståelse for hvordan ingeniørarbeid modnes gjennom de ulike utviklingsfasene. Samarbeid og åpenhet på tvers av feltene våre tas til et nivå som vi ikke har sett i bransjen før, sier Hersvik. 

Halliburton og Aker BP bygger på et nært og strategisk samarbeid gjennom flere år.

Samarbeidet i flere år 

Sammen revolusjonerer vi allerede brønnkonstruksjon ved hjelp av nyskapende kompetanse, smidige prosesser og banebrytende teknologi. Vi har suksess med Collaborative Well Planning som gir optimale brønnplasseringer, redusert risiko og økte ressurser. Vi nærmer oss å designe en brønn på en dag, med høy kvalitet, i Digital Well Programme som er bygget på Halliburtons åpne IEnergy-løsning. Med FDP tar vi nå den digitale omstillingen til et nytt nivå, sier Tommy Sigmundstad, direktør for boring og brønn i Aker BP.  

 

Kilde: Aker BP

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.122