23948sdkhjf

Vaktsjefen på «Helge Ingstad» tiltalt

Vaktsjefen om bord på KNM «Helge Ingstad» er tiltalt av Riksadvokaten etter kollisjonen med tankskipet «Sola» i november 2017.

Det melder flere medier fredag.

Riksadvokaten har konkludert med at den dominerende årsaken til sammenstøtet i november 2018 var uaktsom navigasjon om bord på fregatten «Helge Ingstad». Fregatten sank som kjent etter kollisjonen.

Overtredelse av militær straffelov

Det betyr at Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot vaktsjefen om bord på fregatten for «uaktsom forvoldelse av sjøskade og overtredelse av milititær straffelov».

Tiltalen slo ned som en bombe i forsvaret fredag da Riksadvokatens avgjørelse ble kjent. Tiltaltes forsvarer, Tom Sørum, ønsker ikke å kommentere saken fredag.

Systemsvikt

Befalets fellesorganisasjon mener det er feil å tiltale en ung person i en krevende jobg, og som ikke hadde fått tilstrekkelig opplæring. Organisasjonen mener mener at tiltalen er et eksempel på at ansvaret blir lagt langt nede i organisasjonen når det tidligere er avdekket grove systemfeil i forkant av kollisjonen.

Riksadvokaten har varslet Forsvarsdepartementet om at de foreløpig mener det er grunn for å ilegge virksomheten foretaksstraff. De har gitt frist til 20. mai for å komme med merknader til varslet.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.158