23948sdkhjf

Brudd i sokkelforhandlingene - går til mekling

Sokkelforhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass er brutt og går til mekling.

– Arbeidsgiverne stiller oss overfor krav vi ikke kan akseptere, sier første nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.

Etter to dager er forhandlingene avsluttet mellom Industri Energi og arbeidsgiverne i Norsk olje og gass på sokkelavtalene (operatør, boring og forpleining).

-Arbeidsgiverne nekter å ta ansvar for den ulempen som ble påført de offshoreansatte for å holde aktiviteten oppe på norsk sokkel gjennom pandemien. Norsk olje og gass forlangte at vi skulle frafalle krav knyttet til dette. Det kunne vi ikke akseptere, sier Lill-Heidi Bakkerud, som leder forhandlingene for Industri Energi.

- Kan ikke akseptere

- Det har vært krevende forhandlinger fordi fagforbundenes forventninger til årets oppgjør er store. Likevel hadde vi tro på å komme i mål gjennom forhandlingene. Dessverre stiller ett av forbundene, Industri Energi, krav som ligger langt utenfor virkeområdet for avtalene, noe vi ikke kan akseptere, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør for arbeidsliv og forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Forhandlingene går dermed til mekling hos Riksmekleren. Dato for denne meklingen er ikke fastsatt ennå.

I år er det hovedoppgjør der det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, med full streikerett.

4300 berørt av meklingen

Sokkelavtalene omfatter drøyt 4300 Industri Energi-medlemmer. Disse jobber offshore for Equinor, ConocoPhillips, Aker BP, Vår Energi, Wintershall Dea, Lundin, Repsol, Neptune, Okea, KCA Deutag Drilling, Sodexo Remote Sites, ESS Support Services, Coor Service Management og 4Service Offshore Hotels.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078