23948sdkhjf

Brudd i meklingen – fare for streik

Aibel, Aker Solutions, Endur, Bergen Engines og FMS Kongsbergs avdeling på Ågotnes er bare en håndfull av de mange bedriftene som kan bli rammet av streik fra førstkommende mandag.

Fellesforbundet har brutt meklingen i årets lønnsoppgjør.

 Frontfaget går nå til tvungen mekling.

Tvungen mekling starter i dag

I varsel om plassfratredelse fremgår det hvilke bedrifter som vil bli tatt ut i streik dersom meklingen ikke fører frem.

Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling med oppstart onsdag 3. april kl. 10.00. Meklingsfristen utløper kl. 24.00 lørdag 6. april, men meklingen kan fortsette på overtid dersom partene blir enige om dette. Blir det ikke enighet, ender oppgjøret i streik.

Disse bedriftene kan bli tatt ut i streik

Plassfratredelsen omfatter 113 bedrifter som er bundet av Industrioverenskomsten. Hver bedrift må sjekke listen under for å se på antall som er tatt ut og på hvilke lokasjoner.

Last ned oversikt over bedrifter som er omfattet (fellesforbundet.no)

Det er sendt varsel om plassfratredelse for over 14 000 medlemmer.

Tvungen mekling: Fellesforbundets JørnEggum(bak til venstre) og Norsk Industris Knut E. Sunde er kalt inn til riksmeklingsmannen onsdag for å unngå en streik i industrien. Foto: Foto: Cathrine W. Eidal / Norsk Industri

Fellesforbundets leder Jørn Eggum understreker at målet er å komme til enighet gjennom mekling. Men dersom dette ikke går, er streik et faktum.

- Vil ramme arbeidsgiver hardt

– Dette første uttaket vil bidra til en effektiv streik som vil ramme arbeidsgiversiden hardt. Skulle vi ende i konflikt vil det fortløpende komme flere uttak, sier Eggum.

Fellesforbundet har gått inn i oppgjøret med krav om blant annet reallønnsøkning og etter- og videreutdanningsreform.

 

Kilde: Norsk Industri Fellesforbundet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094