23948sdkhjf

Stamas Production: Økte stålpriser – men vil ansette flere

Stamas Production på Klepp på Jæren er helt avhengig av stål for å gjøre jobbene de skal gjøre. Men den voldsomme prisøkningen på stål og vanskeligheter med å få tak i råvaren, gjør situasjonen utfordrende.

- Vi er profesjonelt bekymret, sier daglig leder Roy Husa til Jærbladet.

Til tross for dette, ser bedriften lyst på framtiden, og lyser ut fire nye stillinger.

Husa forteller til avisa at stål som ble bestilt i fjor sommer, først blir levert nå.

Økende oppdragsmengde

- Samtidig ser vi lyst på situasjonen innen olje og gass, og vi har behov for nye medarbeidere innen flere fagfelt. Vi har en økende oppdragsmengde, sier industribedriftens daglige leder.

I tillegg til de fire nye stillingene, skal bedriften ta imot minst to nye lærlinger.

Stamas Production har i dag 18 ansatte, og bedriften leverer til flere ulike segment. Bedriften har ingen egne produkter, men lager det meste på oppdrag fra kundene sine, og blant det de gjør er stålkonstruksjoner, rørsystem, trapper, rekkverk og løfteutstyr, ifølge Jærbladet.

 Allsidig materiale

- Stål er et veldig allsidig materiale som vi bruker i det meste av det som kundene våre har behov for. Fram til nå har vi klart å få tak i det vi har bruk for, selv om leveringstidene har vært lange og prisene svært høye. Men vi har god tro på at bedre tider vil komme, sier Husa videre.

Olje- og gassnæringen er noe bedriften tror vil bedre seg. Oljeprisen er høy, og bedriften tror at dette vil holde seg en stund framover, og det gjør at bransjen kan jobbe på høygir. Det er også en del etterslep på vedlikehold på grunn av koronapandemien.

Bedriften tror også det grønne skiftet vil bidra til god aktivitet i årene som kommer.

Prisen varierer fra dag til dag

Russlands krig i Ukraina er en stor utfordring for Stamas Production fordi man ikke kan forholde seg til prisene lenger.

- Prisen vi får, varer ofte bare et par dager, og det gjør det vanskelig for oss å gi kundene et forpliktende tilbud, sier Husa.

 

Kilde: Jærbladet

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094