23948sdkhjf

Hod B i produksjon

Operatør Aker BP og partner Pandion Energy rapporterer at produksjonen har startet fra Hod B i den sørlige delen av Nordsjøen.

Kuttingen av stål til Hod B-plattformen startet ved Aker Solutions verft i Verdal dagen etter at Stortinget vedtok midlertidige endringer i petroleumsskatten i juni 2020. 

- En fantastisk nyhet

- Produksjonsoppstart på Hod B knappe to år etter byggestart er en fantastisk nyhet. Dette er et veldig godt eksempel på at skatteendringene et bredt flertall på Stortinget vedtok da industrien ble lammet av pandemi og kraftig oljeprisfall, har virket etter hensikten. Aker BP og Pandion Energy responderte umiddelbart på politikernes forventning om å skape aktivitet hos norske leverandørbedrifter landet rundt, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Aker BP.

- Det er mange som kan feire oppstart av lønnsom produksjon med nær null CO2-utslipp fra Hod-feltet. Gjennom prosjekter som Hod B skaper vi store verdier både for selskapet, partnere, alliansepartnere, eiere og det norske samfunn. Vi bidrar også til å opprettholde en verdensledende leverandørindustri i Norge. Det gjør meg ekstra stolt at Aker BP gjennom Hod-prosjektet har bidratt til fagopplæringen til 50 lærlinger, legger Hersvik til.

Fem forente allianser

I tråd med at Hod B ble sanksjonert på kort tid, er prosjektet gjennomført både sikkert og effektivt gjennom en krevende periode med pandemi: 14 måneder etter at første stål ble kuttet i Verdal var plattformen installert på feltet, i tråd med plan.

I perioden frem til produksjonsstart har Subsea7 gjennomført flere undervannskampanjer, med installasjon og oppkobling av gassløftrør, produksjonsrør og kontrollkabler. Boreriggen Maersk Invincible har boret seks produksjonsbrønner. I tillegg har det pågått integrasjonsarbeid på Valhall feltsenter.

Totalt fem allianser har bidratt inn i Hod-prosjektet. Alliansene har vært integrert fra begynnelse til slutt i prosjektet og med det har Aker BP tatt alliansemodellen til et nytt nivå. 

Styrker Valhalls fremtid

Hod B er en normalt ubemannet brønnhodeplattform som fjernstyres fra Valhall feltsenter. Produksjonen fra Hod-feltet vil ha svært lavt CO2-utslipp som følge av kraft fra land. 

Aker BP og partner Pandion Energy forventer at Hod skal produsere 40 millioner fat olje.

- Vi fortsetter å øke verdiskapningen fra giganten Valhall gjennom nye prosjekter og en stor pågående modernisering av området. Hod vil være et viktig bidrag til at Valhall skal nå ambisjonen om totalt to milliarder produserte fat fra området, sier Valhall-direktør Ole Johan Molvig.  

 

Kilde: Aker BP

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157