23948sdkhjf

Kongsberg Maritime og Bergen Engines enige om å avslutte avtale

Siden 2019 har Kongsberg Maritime AS vært ‘single route to market’ for motorer produsert av Bergen Engines AS for det kommersielle maritime markedet. Denne avtalen om eksklusivitet går nå mot avslutning.

Kongsberg Maritime AS og Bergen Engines AS signerte tidligere denne uka et prinsippdokument som peker mot en avslutning av den eksisterende avtalen mellom dem fra 30. juni 2022, etter en kort overføringsperiode.

Stått for service

I tillegg til nysalg har Kongsberg Maritime også stått for service på installerte motorer fra Bergen Engines. Den eksisterende avtalen var inngått som en fortsettelse av et langvarig forhold, og etter KONGSBERGs oppkjøp av Rolls-Royce Commercial Marine, da Bergen Engines fortsatte under eierskapet til Rolls-Royce plc.

Den norske motorfabrikken ble ved årsskiftet solgt fra Rolls-Royce til Langley Holdings plc. Avtalen om eksklusivitet ble opprinnelig inngått for fem år.

Tar over delelager

Videre fremover vil Kongsberg Maritime kunne inkludere motorer fra Bergen i sine systemsalg, på samme måte som selskapet samarbeider med andre leverandører av energiløsninger til skip. Driftsinntektene fra avtalen med Bergen Engines representerte 679 millioner kroner for Kongsberg Maritime i 2021.

Ved avslutning av avtalen vil Bergen Engines ta over et delelager og betale en ikke bekjentgjort kompensasjon for tapt inntjening til Kongsberg Maritime.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078