23948sdkhjf

«Tide Carrier»-dommen blir stående

En 56 år gammel mann anket saken inn for lagsmannsretten etter å ha blitt dømt til seks måneders fengsel for ulovlig skraping av skipet «Tide Carrier».

Lagmannsretten kom til samme konklusjon som tingretten.

Det betyr at 56-åringen fra Sunnhordland fortsatt er dømt til seks måneders fengsel for medvirkning til avfallseksport i strid med forurensningsloven, skriver NTB.

Bisto

Gulating lagmannsrett oppretthold dermed dommen fra tingretten, der mannen ble dømt for å yte bistand i utførselen av skipet «Tide Carrier».

Mannen skal ifølge lagmannsretten ha vært en medvirkende årsak til tids- og kostnadsbesparelser i forbindelse med at skipet skulle til Pakistan for såkalt «beaching» - opphogging på en strand i landet. Beaching er et stort globalt miljøproblem, og politiadvokat Maria Bache Dahl sier i en pressemelding at for Norge som en stor sjøfartsnasjon er det viktig at landet bidrar i bekjempelsen av dette problemet.

Dissens

Lagmannsrettsdommen er imidlertid avsagt under dissens. To av dommerne stemte nemlig for frifinnelse av 56-åringen. Da er dommen ikke rettskraftig, skriver NTB videre.

Bakgrunnen for hele saken er at eksport av avfall er strikt regulert både i norsk og internasjonal rett – dette for å forhindre at rike land som Norge sender avfall og skip til fattige land som ikke har gode nok system for håndtering av avfallet.

 

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Brødrene Aa bygger den første førerløse passasjerferja
Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre
Saltdalshytta: Ikke avklart hvem som må slutte
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141