23948sdkhjf

«Tide Carrier»-dommen blir stående

En 56 år gammel mann anket saken inn for lagsmannsretten etter å ha blitt dømt til seks måneders fengsel for ulovlig skraping av skipet «Tide Carrier».

Lagmannsretten kom til samme konklusjon som tingretten.

Det betyr at 56-åringen fra Sunnhordland fortsatt er dømt til seks måneders fengsel for medvirkning til avfallseksport i strid med forurensningsloven, skriver NTB.

Bisto

Gulating lagmannsrett oppretthold dermed dommen fra tingretten, der mannen ble dømt for å yte bistand i utførselen av skipet «Tide Carrier».

Mannen skal ifølge lagmannsretten ha vært en medvirkende årsak til tids- og kostnadsbesparelser i forbindelse med at skipet skulle til Pakistan for såkalt «beaching» - opphogging på en strand i landet. Beaching er et stort globalt miljøproblem, og politiadvokat Maria Bache Dahl sier i en pressemelding at for Norge som en stor sjøfartsnasjon er det viktig at landet bidrar i bekjempelsen av dette problemet.

Dissens

Lagmannsrettsdommen er imidlertid avsagt under dissens. To av dommerne stemte nemlig for frifinnelse av 56-åringen. Da er dommen ikke rettskraftig, skriver NTB videre.

Bakgrunnen for hele saken er at eksport av avfall er strikt regulert både i norsk og internasjonal rett – dette for å forhindre at rike land som Norge sender avfall og skip til fattige land som ikke har gode nok system for håndtering av avfallet.

 

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094