23948sdkhjf

Ny kontrakt for Nexans Halden

Nexans fabrikk i Halden skal produsere de undersjøkablene som skal brukes i et større havvindfarm-anlegg utenfor den franske kysten.

Nexans vant kontrakten som det franske selskapet Reseau de Transport d’Electricite (RTE) lyste ut nylig.

Kablene skal legges under vann fra franske Dieppe og Le Treport ut til havvindfarmen, som befinner seg om lag 15 km fra land.

Ifølge offshore-energy.biz skal Nexans’ fabrikk i Halden produsere undervannskablene, mens kablene som skal legges på land, er det Nexans’ fabrikk i belgiske Charleroi som skal stå for. I tillegg til disse to fabrikkene, vil også Nexans’ anlegg i Rognan være involvert i prosjektet, fordi her skal man produsere og levere de optiske elementene. Installasjonen av de undersjøiske kablene er ventet å ta til i andre halvdel av 2024.

100 millioner euro

Den totale verdien på kontrakten er satt til om lag 100 millioner euro, og Nexans skal til sammen produsere og installere 47 km med offshore kabler, og 18 km med kabler på land for vindfarmen utenfor Frankrikes kyst.

Kablene skal legges av Nexans to egeneide kabelleggingsskip, «CS Skagerrak» og «Nexans Aurora».

Godt fornøyde

- Vi er svært godt fornøyde med å kunne jobbe sammen med RTE igjen for å forbinde Frankrikes største havvind-prosjekt med det franske nettet. Dette er fortsettelsen av et samarbeid som har pågått over lang tid. Dette prosjektet setter Nexans på kartet når det gjelder Europas energi-overgang og energi-uavhengighet, sier salgsdirektør Laurens Guillaumin i Nexans.

 

Kilde: Offshore-energy.biz

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125