23948sdkhjf

Studie: Vår Energi skaper tusenvis av lokale arbeidsplasser

Vår Energi sin olje- og gassproduksjon skaper arbeidsplasser og aktivitet for milliarder av kroner, viser ringvirkningsstudie.

Verdiskaping som skjer offshore gir store, positive ringvirkninger på land.

Ifølge studien bidro norske bedrifter med leveranser for 15 milliarder kroner til Vår Energis virksomhet, inkludert selskapets fire egenopererte felt. Til sammen ble det utført mer enn 11 500 årsverk i 2020. 

Lokal aktivitet

- Vi har gjennom mange år arbeidet målrettet for å skape lokal aktivitet. Det handler om å skape industriell aktivitet og sysselsetting, men også gode og attraktive lokalsamfunn der vi er til stede. Resultatene fra rapporten viser at vi er på rett veg, og det gir oss motivasjon til å fortsette å skape verdier som kommer oss alle til gode, sier leder for sikkerhet og bærekraft i Vår Energi, Ove M. Helle.

Studien, som er utført av Kunnskapsparken Bodø (KPB), viser at i 2020 var halvparten av leveransene knyttet til tjenester innen utvinning av olje og gass, mens 20 prosent gikk til industribedrifter.  

Resten var fordelt på bedrifter med leveranser innen finans og forretningsmessig tjenesteyting, transport, varehandel, i tillegg til overnatting og servering. 

- Vi velger å samarbeide med norske leverandører, og aller helst lokale bedrifter, når vi kan. Tiltak som støtter opp om idrett- og kulturtilbud, kompetansebygging eller som bidrar til å redusere økonomiske ulikheter er også viktig for oss. Vi legger ned betydelig ressurser også på disse områdene, selv om denne studien ikke måler effekten av dette, forteller Helle.

Mange årsverk fra direkteleverandører    

Rundt 40 prosent av de totalt 11 500 årsverkene kom hos direkteleverandører, mens fem prosent var knyttet til Vår Energis egne ansatte. Resten kom som indirekte årsverk hos underleverandører, og som følge av såkalte konsumeffekter.

 

Kilde: Vår Energi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Brødrene Aa bygger den første førerløse passasjerferja
Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre
Saltdalshytta: Ikke avklart hvem som må slutte
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125