23948sdkhjf

Aarbakke nominert til ny gjev pris

For noen uker siden ble Aarbakke kåret til Norges smarteste industribedrift. Nå kan Bryne-bedriften vinne nok en ny gjev pris.

Denne gang er det snakk om Eksportprisen, som Innovasjon Norge står bak. Aarbakke er en av 10 nominerte til denne gjeve prisen.

«Norge trenger økt eksport og flere vekstkraftige bedrifter som bidrar til verdiskaping.  Eksfin, Innovasjon Norge og Eksportstrategirådet deler ut Eksportprisen 23. mars», skriver Innovasjon Norge.

Høy verdiskapning

Aarbakke, som leverer komponenter til olje- og gassindustrien, landbruk og fiskeoppdrett basert på avansert maskineringsteknologi, er nominert fordi bedriften har høy verdiskaping og produksjon i Norge, høy eksportandel og fordi den satser på teknologiutvikling og bærekraftige løsninger.

Blant de ni andre nominerte finner vi to andre som er direkte knyttet til Metalsupplys nedslagsfelt.

Dette er KSAT (Kongsberg Satellite Services) i Tromsø, som er verdensledende på satelittkommunikasjon.     

KSAT har antenner på alle kontinenter og bruker i hovedsak satellittinformasjonen til maritim overvåkning. Det kan for eksempel være tjenester for å finne og identifisere båter, avdekke ulovlig fiske eller oppdage og varsle om oljesøl. I tillegg bruker selskapet optiske satellittbilder for å overvåke avskoging av tropisk regnskog. 

Ligger i forkant

Bedriften er nominert på grunn av en høy eksportandel og stor verdiskaping i Norge. Den er en tjenesteleverandør innenfor romindustrien og ligger i forkant i den teknologiske utviklingen.

Det andre selskapet som er nominert er MMC First Process AS i Fossnavåg i Møre og Romsdal. Selskapet er en verdensledende leverandør av utstyr til håndtering, prosessering og kjøling av sjømat. Bedriften leverer løsninger for fiskevelferd og verdiskaping til brønnbåter, pelagiske båter, pelagiske prosessanlegg og landbasert oppdrett.

Produksjon i Norge

MMC First Process er nominert på grunn av sin satsning på produksjon og sammenstilling i Norge, en positiv utvikling i eksportandel og strategisk satsning på teknologiutvikling, innovasjon og bærekraftige løsninger som bidrar til økt fiskevelferd, biomassesikkerhet og kvalitet i et globalt marked.

De øvrige nominerte er:

Easee AS – Sandnes i Rogaland, som gjør global suksess med smartladere til elbiler.

Epiguard AS i Fredrikstad og Oslo. Bedriften lager transportsystem for pasienter med svært smittsomme sykdommer. EpiShuttle er en tildekket båre der pasienten kan behandles underveis, uten fare for smitte ut eller inn. 

Autostore Holding Ltd i Nedre Vats i Rogaland. AutoStore leverer robotiserte og automatiserte lagerløsninger til hele verden. AutoStore-systemet er en høyteknologisk, plass- og energieffektiv løsning. Systemet er utviklet av innovative og nytenkende hoder i en liten bygd i en fjordarm på Vestlandet.

Econnect Energy AS på Slemdal i Oslo. Selskapet utvikler flytende havneinfrastruktur for tilkobling mellom terminal og skip for lasting og lossing av ren energi uten å bygge dyre kaianlegg der miljøfotavtrykket er stort.

Vistin Pharma AS i bydel Gamle Oslo i Oslo. Vistin Pharma er en norsk legemiddelbedrift med 70 ansatte som produserer det aktive legemiddelstoffet Metformin som brukes til behandling av diabetes type 2. 

Røst Coffee AS i Kristiansund i Møre og Romsdal, som har utviklet kaffebrennere som blir mer og mer autonome.

Ekornes på Ikornnes i Møre og Romsdal, som er Nordens største møbelprodusent.

 

Kilde: Innovasjon Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094