23948sdkhjf

Terminerer stor-kontrakt med NLI Engineering

Aker Carbon Capture gir likevel ikke kontrakt til NLI Engineering i Skien. Det betyr at Skiensbedriften mister sin største kontrakt i sin 75-årige historie.

Kontrakten hadde i august i fjor, da den ble gjort kjent, en verdi på «flere 100 millioner kroner», skriver Telemarksavisa (TA).

Men nå terminerer altså Aker Carbon Capture ASA hele kontrakten med NLI Engineering AS.

Omfattende jobb

Det var en omfattende jobb NLI var tiltenkt å gjøre: Sammen med Trosvik Industri skulle de to sammen prefabrikkere og installere rørlinjer og stålkonstruksjoner. I tillegg skulle de installeres mekanisk utstyr og større pakker med utstyr. TA skriver videre at noe av arbeidet skulle utføres i lavkostland, mens mye også skulle utføres i Skien og ved anlegget til Norcem.

Pressetalsmann Iver Simensen i Aker Carbon Capture bekrefter at det gjøres endringer i leverandørkjeden og at kontrakten med NLI er sagt. Han understreker imidlertid at man kan bruke underleverandører til NTL i det videre arbeidet.

Dialog om saken

Det foregår nå en dialog mellom de to selskapene om saken.

Det er litt uklart hvorfor kontrakten termineres, men noe av det som trekkes fram er misnøye med framdriften i prosjektet.

Trosvik Industri har et nært samarbeid med NLI Engineering, og det er ifølge TA uklart hva som skjer videre med denne bedriften videre i prosjektet.

Kilde: Telemarksavisa

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094