23948sdkhjf

Sterk melding til russiske stålverk fra ukrainsk stålprodusent

Den ukrainske stålprodusenten Metinvest sender en kraftig beskjed til russiske stålprodusenter der man sammenlikner Vladimir Putins handlinger med Adolf Hitlers handlinger ved starten av 2. verdenskrig.

I brevet kommer Metinvest med noen eksempler på grusomheter som er blitt utført etter «den meningsløse og fullstendig unødvendige» invasjonen av Ukraina.

Her er meldingen som er gått til russiske stålprodusenter:

«Til våre russiske kolleger: For ikke lenge siden kalte vi dere våre venner og brødre. Vi gikk på samme skoler og satt i samme klasserom. Vi stod ved siden av hverandre og opererte de samme ovnene for å produsere stål og utvunnet malm fra dypet. Vær så snill å lytt til sannheten, noe vi i utgangspunktet trodde ikke var mulig. Dette er sannheten som vi, deres ukrainske kolleger, ønsker å fortellere dere.

Det har vært ei uke med kolonner av tonnevis med tungt skyts som har begynt å komme seg gjennom, som har bragt oss nedstemthet og død. Tusener av bomber har falt over ukrainske byer. Det har vært raketter av alle typer. Ukrainske menn, soldater og de som beskytter territoriumet vårt, blir drept. Men det mest ødeleggende er at våre barn, kvinner og eldre mennesker blir beskutt på og dør hver eneste dag, hver eneste time og hvert minutt. Tusenvis av familier har mistet hjemme sine, og flykter fra byer og landsbyer i Ukraina. Dette er en fullskala krig, som deres ledere i Russland feilaktig kaller en «spesial-operasjon» for å dekke over det dette egentlig dreier seg om.

Da Hitler starter med sin krigsaggresjon mot våre nasjoner 22. juni 1941, unngikk også han bruke ordet «krig» i sine taler. I stedet snakket han om en operasjon som hadde som målsetning å forsvare seg mot den sovjetiske trusselen. I dag, 75 år senere, høres dette veldig gjenkjennelig ut, russiske kolleger.

De tunge våpnene som blir brukt mot oss ble smeltet av hardtarbeidende stålarbeidere i Magnitogorsk og Severstal.

Rakettene og jagerflyene som i dag dreper vårt folk, er laget av vårt eget stål. Det mest triste er å se at disse jagerne og tanksene blir operert av gutter helt ned i 19-20-årsalderen.

Stålhovedstaden i Ukraina – grensebyen Mariupol, som ligger i Donbas-regionen - er under beskytning i dag. Boligområder blir rasert og sivile lider og blir drept. Den russiske armeen angriper fra alle kanter, og treffer boligområder og sivile mål, ikke minst i sentrum av byen. Tre skoler er allerede blitt bombet.

Er dere enig i dette? Støtter dere regimet som sender deres folk til en sikker død og dreper våre barn? Hvis ikke, hvorfor er dere tause?»

 Kilde Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094