23948sdkhjf

Russisk skip fullastet med aluminium i Oslo

Det russiske skipet «Lazurite» er fullastet med aluminium, og ligger til kai i Oslo. Skipet eies av den russiske oligarken Vladimir Lisin.

- Vi vil ikke ha det her, skrev byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, på Facebook da det ble kjent at det oligark-eide skipet fullastet med aluminium fra Russland lå til kai i Oslo onsdag kveld.

Det var E24 som først omtalte saken. Senere fulgte flere andre medier opp.

Oligark-eid

«Lazurite» er eid av det Malta-registrerte selskapet Volga Baltic Ship 4 Ltd. Dette er et selskap som igjen er knyttet til Volga Shipping, som styres av den russiske oligarken Vladimir Lisin.

Til hans fordel skal det opplyses at han skal ha tatt avstand fra den russiske presidenten Vladimir Putin og krevd at krigen må avsluttes, ifølge nettstede Ciy A.M.

Anløpsnekt

Som tidligere omtalt er det ikke «bare-bare” å nekte russiske skip anløp ved norske havner, og det jobbes nå på spreng i EU med å finne ut av hvordan man skal håndtere denne utfordringen knyttet til alle de andre omfattende sanksjonene som Vesten har igangsatt mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

Fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) sier til NRK at EU og Norge nå jobber med spørsmål om utestengning for russiske fartøy fra norske havner – slik Storbritannia allerede har vedtatt. Men dette er en kompleks sak, fordi det blant annet handler om den internasjonale havretten til FN og det norsk-russiske fiskerisamarbeidet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078