23948sdkhjf

Uaktuelt å forby russiske fiskefartøy i Norge

Langs kysten i Nord-Norge ligger det til stadighet russiske fiskefartøy til kai. Også nå under krigen mot Ukraina.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) sier at det ikke er aktuelt å stenge russiske fiskefartøy ute av norsk økonomisk sone, og at det er viktig å ta vare på fiskerisamarbeidet mellom Norge og Russland.

I tillegg til å ligge til kai flere steder, er også flere russiske trålere inne til service og reparasjonsoppdrag ved norske verft i nord.

Storbritannia har stengt havner

Storbritannia har allerede stengt sine havner, og EU vurderer å gjøre det samme, men det er tydelig at det står altfor store verdier på spill ved å utestenge russiske fiskefartøy fra norske havner.

Det er også uklart hva som skjer med andre russiske fartøy som ligger til kai i Norge. En av båtene som ligger til kai i Norge, er den russiske luksusyatchen «Ragnar», som eies av en de russiske oligarkene, og som står president Vladimir Putin nært.

Følger EU

Skjæran opplyser til NRK at Norge følger hva EU gjør i dette spørsmålet.

Tidligere har talspersonen for Russlands største fiskeriselskap, Sergi Sennikov uttalt et havnenekt for russiske fiskebåter vil være ødeleggende for samarbeidet mellom Norge og Russland.

Skjæran sier videre at det er viktig å ta vare på fiskerisamarbeidet med Russland fordi det sikrer ressursene i havområdene i nord. Videre er det vanskelig å bryte en slik avtale selv om man nå står i en svært vanskelig situasjon.

Støtter regjeringen

Mandag møtte han sjømatnæringen og den maritime næringen.

– Jeg opplevde at samtlige deltakere på møtet fullt og helt støtter opp om regjeringens linje og de norske sanksjonene, skriver NRK.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11