23948sdkhjf

Neptune Energy har startet boring av Hamlet

Neptune Energy og partnere har startet boringen av letebrønnen Hamlet, som ligger i nordre del av Nordsjøen.

Brønnen bores av Deepsea Yantai, en halvt nedsenkbar flyterigg som eies av CIMC og opereres av Odfjell Drilling. 

Hamlet-prospektet ligger sju kilometer nord for Gjøa-feltet innenfor PL153-lisensen, som opereres av Neptune.

 Interessant prospekt

- Hamlet er et interessant prospekt som er i tråd med Neptunes strategi om å fokusere på letemuligheter i våre kjerneområder nær eksisterende infrastruktur. Dette kan gi kort ledetid fra funn til produksjon, redusere kostnader og karbonutslipp og bidra til å videreutvikle lisensarealet vårt, sier Neptuns letedirektør i Norge, Steinar Meland.

Ved et kommersielt funn kan Hamlet-prospektet knyttes opp mot den Neptune-opererte Gjøa-plattformen. Gjøa produserer med under halvparten av de gjennomsnittlige CO2-utslippene per produsert fat oljeekvivalenter på norsk sokkel.

58 km vest for Florø

Hamlet ligger 58 kilometer vest for Florø. Vanndybden er 358 meter mens reservoaret befinner seg på om lag 2600 meters dyp, i Agatformasjonen i nedre kritt.

Boreprogrammet består av en hovedbrønn (35/9-16S).  Avhengig av resultater i denne brønnen vil det bli vurdert et sidesteg.

Partnere: Neptune Energy (operatør og 30 %), Petoro (30 %), Wintershall Dea (28 %), OKEA (12 %).

CO2-utslipp fra Gjøa er estimert til 3 kg CO2 per fat oljeekvivalent (EnvironmentHub (EEH); CO2-utslipp og Diskos; Bruttoproduksjon inkl. tie-ins, 2020), gjennomsnittet på norsk kontinentalsokkel er 8 kg CO2 per fat oljeekvivalent (NOROG Miljørapport 2020)  

 

Kilde: Neptune Energy

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094